Tijdens HypoVak 2016 zijn de Gouden Lotus Awards uitgereikt. Tien financiële bedrijven in de hypotheeksector hebben zich zodanig onderscheiden, dat hypotheekprofessionals ze hebben verkozen tot beste in hun categorie.

HypoVak-dagvoorzitter Diana Matroos en InFinance hoofdredacteur Alex Klein overhandigden de winnende bedrijven hun ‘Gouden Lotus’ op HypoVak. De Gouden Lotus Award is een initiatief van het vakblad InFinance en de Hypotheek Business Club en werden dit jaar voor de eerste keer uitgereikt. De winnaars van een Gouden Lotus Award 2016 zijn:

Beste hypotheekverstrekker – MUNT Hypotheken
Beste serviceprovider – FlexFront
Beste franchiseketen – De Hypotheker
Beste woonverzekeraar – a.s.r.
Beste kredietverlener – Credivance
Meest innovatieve hypotheekproduct – MUNT Hypotheek
Meest innovatieve woonverzekering – Centraal Beheer Achmea
Beste dienstverlening intermediair – FirstBrick
Beste dienstverlening consument – De perspectiefverklaring – Obvion
Beste innovatie en dienstverlening – Woonfonds

De uitslag weerspiegelt de mening van de professionele hypotheekadviseurs. Zij gaven begin mei, met een korte toelichting bij hun keuzes, hun voorkeuren aan in alle categorieën.
Innovatie en dienstverlening

Duidelijk is dat veel partijen in de hypotheeksector momenteel investeren in innovatie en veel aandacht hebben voor de kwaliteit van hun dienstverlening. Tijdens HypoVak werden maar liefst vijf Gouden Lotus Awards uitgereikt aan bedrijven die zich met innovaties hebben onderscheiden.

De MUNT Hypotheek werd door het grootste aantal respondenten genoemd als ‘Meest innovatieve hypotheekproduct’. De ‘Meest innovatieve woonverzekering’ die het vaakst spontaan werd genoemd, is er een van Centraal Beheer Achmea. FirstBrick, onderdeel van de FlexFront Groep, biedt volgens de respondenten op het gebied van hypotheken de ‘Beste dienstverlening aan het intermediair’. In de categorie ‘Beste dienstverlening consument’ werd ‘De perspectiefverklaring’ in het onderzoek de meeste keren spontaan genoemd. ‘De perspectiefverklaring’ is een initiatief van Obvion, samen met Randstad en Vereniging Eigen Huis. Als de door respondenten spontaan genoemde producten en diensten uit deze vier categorieën worden samengevoegd, dan wordt Woonfonds overall gezien het vaakst spontaan genoemd. Dat maakt Woonfonds winnaar van de Gouden Lotus Award Innovatie en dienstverlening.
Slimste adviseur, een extra award

Overigens komt er nog een elfde award aan van InFinance: de ‘Slimste Adviseur’. Deze prijs kon tijdens HypoVak nog niet worden uitgereikt. De prijs is voor de adviseur die gedurende de hele PE-examenperiode 2014 – 2017 de hoogste score heeft behaald voor PE-plus Hypothecair Krediet. Wellicht moet de winnaar in de komende maanden nog een PE-plusexamen doen. Begin 2017 ontvangen de meest vakbekwame adviseurs in de verschillende beroepskwalificaties een Gouden Lotus Award. Die uitreiking zal plaatsvinden tijdens een door InFinance en Hypotheek Business Club georganiseerd Kennisevent.