Is hypotheekadvies binnen tien jaar volledig overgenomen door robots? Of kunt u uw onmisbaarheid bewijzen? Futurist & trendwatcher Marcel Bullinga schetst op HypoVak de toekomst van de hypotheekadviseur, naar aanleiding van een grootschalig onderzoek.

In zijn keynote ‘Overbodig in 10 jaar of futureproof?’ raast Bullinga in tien vragen door de toekomst. Is de toekomst duur? Kan je de toekomst voorspellen? Stelen robots onze banen? Krijgen we slim geld of lokale munten? Wat blijft, wat verdwijnt? Bestaan hypotheken en de AFM nog wel? Is de hypotheekadviseur een Verdwijnberoep of een Baan van de Toekomst?

Bullinga gaat tijdens HypoVak ook praktisch te werk in twee interactieve Masterclasses. Hij daagt de aanwezige hypotheekadviseurs uit hun onmisbaarheid te bewijzen. “Ben jij beter dan een robot? Word jij een superprofessional? Kom maar op!”

Marcel Bullinga schreef de toekomstvisie voor een grootschalig onderzoek van recruitment bureau Hays: ‘Baan van de toekomst. De financiële sector in 2030’. Uit zijn toekomstvisie destilleerde Hays de vragen die werden voorgelegd aan 400 financiële professionals. De resultaten zijn fascinerend…

Een tipje van de sluier kunnen we alvast oplichten uit het onderzoek. Ruim de helft (52%) van de werknemers in de financiële sector denkt niet dat de menselijke adviseur in 2030 overschaduwd wordt door de digitale adviseur. Onder jongere financials (18-35) ligt dat percentage met 56% iets hoger dan gemiddeld.

Keynote: Is de hypotheekadviseur Future proof of overbodig in 10 jaar?