Een woning moet onderhouden worden, maar dit geldt zeker ook voor de hypotheek. Een passende hypotheek is slechts een momentopname op de dag dat uw klant bij de notaris zit. Vanaf dat moment krijgt hij te maken met veranderingen in het eigen leven of wetgeving. Kleine en soms grote veranderingen, die bij elkaar opgeteld ervoor zorgen dat de hypotheek naar verloop van tijd steeds minder goed past bij de situatie van de klant. Begeleiding gedurende de looptijd van een hypotheek is dus belangrijk. Een Erkend Hypothecair Planner fungeert daarbij als adviseur en sparringpartner.

Monique Londema, docent en specialist in hypothecaire planning als bijzonder onderdeel van financiële planning: “Zodra een hypothecaire geldlening is afgesloten denkt uw klant dat het klaar is. Maar een hypothecair planner weet dat het dan eigenlijk pas begint. Ik zie de hypotheek binnen een financieel plan als een mooie kapstok om alle andere belangrijke zaken aan op te hangen. Aan de hand van een interactieve presentatie staan we in deze HypoVak Conference stil bij de belangrijkste punten van aandacht voor de lopende hypothecaire geldlening. Welke impact heeft het en hoe organiseert u dit in uw dagelijkse praktijk?”

NVHP

Deze HypoVak Conference wordt om 14:00 uur verzorgd door de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP). De NVHP bewaakt het kwaliteitslabel Erkend Hypothecair Planner (EHP). Dit label wordt gevoerd door hypotheekadviseurs op HBO-niveau die de opleiding EHP met goed gevolg hebben afgerond. Zij hebben aan de vereniging laten zien dat zij ervaren en deskundig zijn in het geven van adviezen op het gebied van hypothecaire planning en houden deze kennis jaarlijks op peil door middel van PE-opleidingen. De circa 1.200 bij de NVHP aangesloten leden zijn onderworpen aan de NVHP Gedragscode. Het is niet mogelijk Erkend Hypothecair Planner te zijn zonder deze Gedragscode te onderschrijven. De HypoVak Conference biedt hypotheekadviseurs een uitgelezen kans om kennis te maken met het vakgebied van de Erkend Hypothecair Planner.

Spreker:
Monique Londema, docent en specialist in hypothecaire planning als bijzonder onderdeel van financiële planning. Mede-eigenaar Nederlandsche Planners Associatie (NLPA)