De financiële markten zijn onrustig, de rente is laag en de woningprijzen stijgen al meerdere jaren op rij. Allemaal redenen waarom de vraag naar investeren in vastgoed de  afgelopen jaar fors is toegenomen. Waar deze markt voorheen vooral toegankelijk was voor professionele vastgoedbeleggers, zien we nu ook steeds meer particulieren die een woning voor de verhuur aan willen kopen. Door deze stijgende vraag zijn er ook steeds meer banken die hiervoor producten hebben ontwikkeld.

Maandag 26 oktober | 14.00 – 14.30 uur | Masterclass

Het adviseren over een woning voor de verhuur vraagt echter andere kennis en vaardigheden van de financieel adviseur dan de aankoop van een woning voor eigen gebruik. Tijdens deze HypoVak-masterclass neemt Alex Erlings je mee in de belangrijkste aspecten rondom het kopen, verhuren en financieren van een woning. Er wordt ingegaan op een aantal praktische zaken en belangrijke valkuilen voor de startende adviseur. Na het volgen van de masterclass zijn adviseurs beter in staat om het hele proces van woningverhuur te overzien en toe te passen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Oriëntatiefase aankoop woningverhuur
  • Inbreng eigen geld
  • Huurinkomsten
  • Marktwaarde verhuurde staat (taxatie)
  • Samenstelling van de hypotheek

Alex Erlings

Alex Erlings is zelfstandig financieel planner en hypotheekadviseur. Hij volgde diverse opleidingen, waaronder de Master of Financial Planning aan de Erasmus Universiteit. In 2014 werd Alex verkozen tot Financieel Planner van het Jaar. Tussen 2014 en 2019 was hij directeur opleidingen bij Hoffelijk. Alex geeft naast zijn advieswerkzaamheden nog trainingen op het brede vakgebied van financiële planning, ondernemers en de eigen woning. Hij is altijd een hoog gewaardeerd spreker.