De plenaire HypoVak-uitzending op vrijdag 30 oktober staat in het teken van ‘The New Generation Advies is een duurzaam advies’. Sander Schimmelpenninck gaat met verschillende partijen die onderdeel zijn van de woonketen het gesprek aan over hun rol bij de vergroening van het hypotheekadvies.

Vrijdag 30 oktober | 10.00 – 11.00 uur  | Plenair 

Aanleiding voor dit gesprek is het Sectorcollectief Duurzaam Wonen. Tachtig geldverstrekkers, intermediairs, opleiders en instanties maken via dit breed gedragen initiatief verduurzaming integraal onderdeel van hun dienstverlening. Door deze krachtenbundeling hoopt de sector het draagvlak onder hypotheekadviseurs te vergroten, met als uiteindelijk doel dat zij hun klanten actief adviseren en stimuleren om duurzaamheidsmaatregelen te treffen. Het is de ambitie van het Sectorcollectief Duurzaam Wonen dat eind 2020 ten minste 80% van alle hypotheekadviseurs met succes de e-learning Adviseur Duurzaam Wonen heeft gevolgd.

Tijdens deze plenaire HypoVak-sessie krijgt u de actuele stand van zaken rondom het Sectorcollectief Duurzaam Wonen te horen en hoeveel adviseurs zich inmiddels al Adviseur Duurzaam Wonen mogen noemen. Merlyn van den Berg (directeur HDN) zal specifiek toelichten welke wijzigingen HDN op het gebied van duurzaamheid zal doorvoeren per 1 jan en per 1 mei 2021.

Deelnemers

-Floor van Workum is directeur Vista Hypotheken en binnen de Rabobank Groep verantwoordelijk voor duurzaam wonen. Daarnaast is zij initiatiefnemer van het Sectorcollectief Duurzaam Wonen.

-Martin Hagedoorn, Manager Product & Business Expertise bij CMIS Franchise (De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Hypokeur).

-Mark Dukers, Business Consultant bij Dukers & Baelemans.

-Merlyn van den Berg, directeur Hypotheken Data Netwerk (HDN)

HypoVak 2020

Producten en diensten veranderen door nieuwe inzichten, veranderende klantbehoeften, maatschappelijke trends en wet- en regelgeving. Adviseurs bedienen verschillende generaties consumenten, waarbij elke generatie klanten eigen wensen en behoeften hebben. Maar ook onder intermediairs zijn verschillende generaties actief met eigen ideeën over de beroepsgroep. Dit dynamische speelveld staat centraal tijdens HypoVak ‘The new generation’ online in de week van 26 t/m 30 oktober.

The New Generation thema’s

De vijf thema’s die tijdens de 17e editie van HypoVak centraal staan zijn: The New Generation Advies, The New Generation Hypotheken, The New Generation Diensten, The New Generation Hypotheekadviseurs en The New Generation Consumenten. Bekijk hier het HypoVak programma 2020.