Het adviseren over een woning voor de verhuur vraagt andere kennis en vaardigheden van de financieel adviseur dan de aankoop van een woning voor eigen gebruik. Alex Erlings neemt u mee in de belangrijkste aspecten rondom het kopen, verhuren en financieren van een woning.

Inschrijven voor deze masterclass is gratis en doet u hier

De financiële markten zijn onrustig, de rente is laag en de woningprijzen stijgen al meerdere jaren op rij. Allemaal redenen waarom de vraag naar investeren in vastgoed de afgelopen jaren fors is toegenomen. Waar deze markt voorheen vooral toegankelijk was voor professionele vastgoedbeleggers, zien we nu ook steeds meer particulieren die een woning voor de verhuur aan willen kopen. Door deze stijgende vraag zijn er ook steeds meer banken die hiervoor producten hebben ontwikkeld.

Belangrijke valkuilen

Het adviseren over een woning voor de verhuur vraagt echter andere kennis en vaardigheden van de financieel adviseur dan de aankoop van een woning voor eigen gebruik. Tijdens deze HypoVak-masterclass neemt Alex Erlings je mee in de belangrijkste aspecten rondom het kopen, verhuren en financieren van een woning. Er wordt ingegaan op een aantal praktische zaken en belangrijke valkuilen voor de startende adviseur. Na het volgen van de masterclass zijn adviseurs beter in staat om het hele proces van woningverhuur te overzien en toe te passen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Oriëntatiefase aankoop woningverhuur
  • Inbreng eigen geld
  • Huurinkomsten
  • Marktwaarde verhuurde staat (taxatie)
  • Samenstelling van de hypotheek

Alex Erlings

Deze masterclass wordt mogelijk gemaakt door Woonfonds. Spreker Alex Erlings is zelfstandig financieel planner en hypotheekadviseur. In 2014 werd hij verkozen tot Financieel Planner van het Jaar. Tussen 2014 en 2019 was hij directeur opleidingen bij Hoffelijk. Naast zijn advieswerkzaamheden geeft hij nog regelmatig trainingen op het brede vakgebied van financiële planning, ondernemers en de eigen woning.