Voor het thema ‘The New Generation Diensten’ gaat dagvoorzitter Sander Schimmelpenninck straks om 10.00 uur het gesprek aan met HDN, Ockto en Figlo, drie partijen die samen een breed spectrum aan diensten voor de hypotheekmarkt vertegenwoordigen. Gaat de innovatie in de hypotheekketen snel genoeg of wordt de innovatieve vooruitgang gefrustreerd door randzaken?

Inschrijven voor deze plenaire sessie is gratis en doet u hier

HDN, Ockto en Figlo hebben met elkaar gemeen dat zij diensten samen met andere marktpartijen ontwikkelen, waardoor draagvlak wordt gecreëerd. Deelnemers aan dit gesprek zijn Reinier van der Heijden, algemeen directeur HDN, Gert Vasse Account Director bij Ockto en Nathan Brouwer, Enterprise Account Executive bij Figlo. HDN versnelt in samenwerking met de 54 aangesloten leden de hypotheekketen, maar doet dit steeds vaker ook in kleinere formaties. Voorbeelden hiervan zijn de Arbeidsmarktscan, Inkomensbepaling Loondienst, HDN-notaris-bericht en Brondata-ontsluiting.

Ockto is in de hypotheekketen de pionier op het gebied van brondata en maakt met haar diensten en innovaties het werk van de adviseur en geldverstrekker steeds een stukje sneller en betrouwbaarder. De eerste geldverstrekkers valideren de hypotheekaanvraag al op basis van de data die is opgehaald via de Ockto Brondata Service. Hierdoor hoeven verschillende documenten niet meer handmatig te worden aangeleverd door het intermediair. Eerder dit jaar heeft Ockto een PDS2-vergunning gekregen. Dit geeft adviseurs en andere partijen binnen de hypotheekketen vele nieuwe mogelijkheden. De rekenkern van Figlo – leverancier van financial planning softwareoplossingen – komen we in steeds meer toepassingen tegen die het intermediair gebruikt.