De plenaire HypoVak-uitzending staat vrijdag in het teken van ‘The New Generation Advies is een duurzaam advies’. Sander Schimmelpenninck gaat met verschillende partijen die onderdeel zijn van de woonketen het gesprek aan over hun rol bij de vergroening van het hypotheekadvies. 

Aanleiding voor dit gesprek is het Sectorcollectief Duurzaam Wonen. Tachtig geldverstrekkers, intermediairs, opleiders en instanties maken via dit breed gedragen initiatief verduurzaming integraal onderdeel van hun dienstverlening. Door deze krachtenbundeling hoopt de sector het draagvlak onder hypotheekadviseurs te vergroten, met als uiteindelijk doel dat zij hun klanten actief adviseren en stimuleren om duurzaamheidsmaatregelen te treffen. Het is de ambitie van het Sectorcollectief Duurzaam Wonen dat eind 2020 ten minste 80% van alle hypotheekadviseurs met succes de e-learning Adviseur Duurzaam Wonen heeft gevolgd.

Tijdens deze plenaire HypoVak-sessie krijgt u de actuele stand van zaken rondom het Sectorcollectief Duurzaam Wonen te horen en hoeveel adviseurs zich inmiddels al Adviseur Duurzaam Wonen mogen noemen. Merlyn van den Berg (directeur HDN) zal specifiek toelichten welke wijzigingen HDN op het gebied van duurzaamheid zal doorvoeren per 1 jan en per 1 mei 2021.

Sander Schimmelpenninck gaat deze vrijdagochtend in gesprek met:

Floor van Workum is directeur Vista Hypotheken en initiatiefnemer van het Sectorcollectief Duurzaam Wonen.

Martin Hagedoorn is Manager Product & Business Expertise bij CMIS Franchise (De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Hypokeur).

Mark Dukers is Business Consultant bij Dukers & Baelemans.

Merlyn van den Berg is directeur Hypotheken Data Netwerk (HDN)