Hét hypotheekevent HypoVak vindt dit jaar plaats op donderdag 4 november en wordt gehouden op een nieuwe en volledig energieneutrale locatie: de Midden Nederland Hallen in Barneveld.

Midden Nederland is het eerste energieneutrale evenementencomplex van Nederland. De locatie aan de A1/A30 is energieneutraal, onder andere dankzij warmte-koudeopslag en 1.650 zonnepanelen op het dak. Bij de bouw zijn duurzame materialen en zeer goede isolatie gebruikt. Daarnaast is de gehele locatie voorzien van LED-verlichting. Dankzij de warmte- en koudeopslag kan de warmte van de zomer worden gebruikt om het pand ’s winters te verwarmen, en de winterkou houdt het pand koel in de zomer. De aangebrachte zonnepanelen leveren stroom op die vergelijkbaar is met de energiebehoefte van 33 huishoudens. Vanzelfsprekend is het parkeerterrein voorzien van laadpalen voor elektrische auto’s.