Tijdens het ochtendprogramma van HypoVak mocht ABN Amro op het plenaire podium de Groene Lotus Award in ontvangst nemen. De prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt aan de hypotheekverstrekker die door de advieskantoren wordt gezien als meest vooruitstrevend op het gebied van woningverduurzaming.

De duurzaamheidskorting die ABN Amro verstrekt bij nieuwe hypotheken voor woningen met een geldig geregistreerd energielabel B of hoger wordt veel genoemd. Dat ook bestaande klanten deze korting automatisch ontvangen na de eerstvolgende renteherziening én dat ABN Amro klanten na een renteherziening 24 maanden de tijd geeft om alsnog een energielabel B of hoger te registreren, mag op veel positieve reacties rekenen.

De adviseurs die hun stem aan ABN Amro gaven vinden de geldverstrekker onderscheidend in de wijze waarop woningverduurzaming voortdurend onder de aandacht wordt gebracht bij adviseurs en klanten. De meedenkende acceptanten ademen groen, werken snel en zijn goed bereikbaar. Een vaak geregistreerde wens is het standaard aanbieden van het energiebespaarbudget (EBB) in de offerte.

Namens ABN Amro namen Bartjan van der Jagt (Operations Intermediaire Distributie, foto links) Mark Groenendijk (Intermediaire Distributie) de Groene Lotus Award in ontvangst.

Stemrondes

Op basis van het aantal stemmen dat eerder dit jaar in het Gouden Lotus Award onderzoek is gegeven in deze rubriek, waren er vijf genomineerden in de race voor de Groene Lotus Award 2021: ABN Amro, a.s.r., Florius, Vista en Woonnu. Deze geldverstrekkers hebben vervolgens in een videopitch hun visie op woningverduurzaming gegeven en uiteengezet wat zij op dat vlak ondernemen en op welke ondersteuning de advieskantoren mogen rekenen. Deze presentaties vormden het startsein voor een tweede stemronde die liep van 1 oktober tot 1 november. Op basis van beide stemrondes (waarin 1.312 stemmen werden uitgebracht) ontving winnaar ABN Amro de meeste stemmen van onafhankelijke adviseurs.