Eind januari zijn Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Vereniging Eigen Huis en NHG als verbindende partij, gezamenlijk de pilot ‘Duurhuur’ gestart. Hiermee willen zij huurders met hoge huurlasten de mogelijkheid bieden om met verantwoorde maatwerkfinanciering een eigen huis te kopen. Binnen de gestelde kaders staat NHG borg voor de maatwerkhypotheek. Van het intermediair kreeg de pilot een Gouden Lotus Award in de categorie Innovatie.

Marktpartijen verbinden is een tweede natuur geworden van NHG. Eerder wist de organisatie al verschillende partijen samen te brengen voor deelname aan de Perspectiefverklaring, de Arbeidsmarktscan en de inkomensverklaring voor ondernemers.

Neutrale sparringpartner

Marcel Sippekamp, senior productmanager Nationale Hypotheekgarantie bij NHG: “Wij begeven ons op dezelfde markt als de geldverstrekkers, maar hebben zelf geen producten op de plank liggen, staan niet onder toezicht van de AFM en hebben geen commercieel belang. In die zin zijn we een neutrale sparringpartner. Samen met de markt ontwikkelen we oplossingen om verantwoorde woonfinanciering voor iedereen toegankelijker te maken. NHG zet zich al actief in voor starters, mensen met een flexibel inkomen en senioren. We maken ons bovendien hard voor het gebruik van nieuwe standaarden voor inkomensbepaling in het hypotheekproces. De ene keer pakken we de co-creatie grootschalig aan, een andere keer – zoals bij de pilot Duurhuur – gaan we met een selecte groep geldverstrekkers van start.”

Lees hier het hele interview in de e-InFinance Special Gouden Lotus Awards 2022