De ambitie van Centraal Beheer is om de meest geliefde businesspartner van het intermediair te worden. Paul Bänziger, binnen Achmea als senior manager Commercie verantwoordelijk voor de hypotheekmerken Centraal Beheer, Syntrus Achmea, Woonfonds & Attens, vertelt hoe de dienstverlener dit gaat doen. “Geen standaarddienstverlening maar kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.”

Bij Centraal Beheer wordt hard gewerkt aan nieuwe initiatieven die in 2023 het levenslicht zien.

Dit jaar omschrijft Bänziger nu al als het meest ‘dynamische’ van de 25 jaar die hij werkzaam is in de hypotheekbranche. “Als je ziet wat er allemaal in de markt gebeurt, hoe snel gebeurtenissen elkaar opvolgen en hoe iedereen daarop reageert, dan zie ik wel een vergelijking met de huidige Formule 1. Het gaat zo snel en het is zo spectaculair.”

“Neem de rentehobbel die zich voor velen door de hoogte en duur onverwachts aankondigde. Dat was even flink schakelen, waarbij een aantal partijen – geldverstrekker en intermediair – uit
de bocht vlogen om vervolgens met een nieuwe strategie de boel weer op de rit te krijgen. Na jaren van rentedalingen en historisch lage hypotheekrentes, moest men even wennen aan het idee
van een stijgende rente en de keuzes die dan gemaakt moeten worden. Ook voor de hypotheekmerken van Achmea was het een roerige periode.”

Het aantal adviseurs dat nog weinig tot niets doet met woningverduurzaming baart Bänziger enige zorg, zeker nu we midden in een energiecrisis zitten.

Lees het hele interview met Paul Bänziger hier in de HypoVak Beursspecial.