Woningmarktexpert Peter Boelhouwer is hoogleraar Huisvestingssystemen aan de TU Delft. Twee weken na Prinsjesdag 2023 neemt hij de HypoVak-bezoeker tijdens het plenaire middagprogramma mee in de trends en de meest actuele ontwikkelingen van de woningmarkt.

De keynote’s van Peter Boelhouwer krijgen steevast een hoge waardering van de HypoVak-bezoeker. Daarom zijn we blij dat hij ook in 2023 naar HypoVak wil komen om de woningmarkt te duiden. Het hypotheekevent HypoVak wordt dit jaar gehouden op donderdag 5 oktober 2023 in de Midden Nederland Midden te Barneveld. Het thema van deze 20ste editie van HypoVak is ‘Bouwen aan een zekere toekomst’.

Peter Boelhouwer bestudeert al 45 jaar de interactie tussen de woningmarkt en het volkshuisvestingsbeleid. Boelhouwer was o.a. extern adviseur van de parlementaire enquêtecommissie woningcorporaties, is commissaris bij 3BWonen in Lansingerland en voorzitter van het Architectuurpunt Zoetermeer. Ook is Boelhouwer voorzitter van het European Network for Housing Research en bestuurslid van het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek.

Daarnaast is hij editor in chief van het International Journal of Housing and the Built Environment en lid van de curriculum commissie van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners. Verder coördineert Boelhouwer het OTB/CBS expertisecentrum woningwaarde, dat onder meer ieder kwartaal de monitor koopwoningen uitbrengt. Ieder kwartaal bespreekt Boelhouwer de uitkomsten van deze monitor in het RTLZ programma Huizenindex.