Sales Manager
Ockto

Biografie

Auke Dirkmaat is Sales Manager bij Ockto. Auke is medeverantwoordelijk voor de new business activiteiten van Ockto in de B2B markt. Daarnaast staat hij vaak op podia om het verhaal van Ockto te vertellen.

Auke is nu ruim 15 jaar actief binnen de financiële wereld. Zijn carrière is gestart bij een bank en vermogensbeheerder, daarna ruim 7 jaar in de kredietverzekeringen actief geweest. Altijd in commerciële rollen. Sinds 2,5 jaar werkzaam bij Ockto.

Met Ockto is hij vooral actief om de consument zoveel mogelijk persoonlijke en financiële data via de veilige en hooggewaarde Ockto-app op efficiënte en leuke manier aan te leveren bij de adviseur of aanbieder. Momenteel worden ook gecategoriseerde banktransacties toegevoegd als databron. Auke is op dit vlak bij veel initiatieven betrokken en kan waardevolle inzichten delen met de hypotheekbranche.

Masterclass

Hypotheekadvies op werkelijke lasten: de toekomst van Ockto is met PSD2

Eerder dit jaar sloeg Ockto de handen ineen met Invers, die het combineren van overheidsbronnen en gecategoriseerde banktransacties mogelijk maakt. Een belangrijke stap in de voorbereiding op de PSD2 vergunning die van enorme toegevoegde waarde gaat zijn in de gehele keten.  Met de PSD2 vergunning mag Ockto informatie over betaalrekeningen van een consument ophalen en verstrekken. Maar wat kan Ockto in combinatie met PSD2 nu concreet betekenen voor de hypotheekadviseurs?

Samen met een van onze partners vertellen we jou er alles over tijdens onze masterclass op de HypoVak!