zelfstandig organisatieadviseur en facilitator van innovatie en verandering
Waardevolle Eenvoud

Biografie

Bart Schouten is zelfstandig organisatieadviseur en facilitator van innovatie en verandering. Als nieuwe of bestaande producten, diensten of processen niet voldoen, zijn de symptomen vaak duidelijk zichtbaar. Veel lastiger is het om het onderliggende probleem boven tafel te krijgen. Waar ligt het nou precies aan? Bart Schouten ontwikkelde hiervoor het Waardevolle Eenvoud-model. Daarmee kun je de mate van toegankelijkheid en waarde van producten, diensten of processen direct in kaart brengen. Is iets te ingewikkeld of onvoldoende waardevol voor de klant? Dan is het per definitie niet succesvol. De gecombineerde kracht van waardevolle eenvoud: dáár moet je naar op zoek. Zo maak je van (ontevreden) gebruikers toegewijde fans!

Masterclass

De financiële consument valt voor eenvoud en gemak, maar hoe realiseer je dat?

Hoe weet u als financieel expert nu wat de klant eenvoudig en gemakkelijk vindt? Hoe komt u te weten wat de klant écht ervaart? Om hierachter te komen, heeft conceptontwikkelaar Bart Schouten het model van ‘Waardevolle Eenvoud’ ontwikkeld. In dit model kan ieder product en iedere dienst worden beoordeeld op de factoren ‘ingewikkeld’ versus ‘eenvoudig’ en ‘waarde-arm’ versus ‘waardevol’. Op basis van de persoonlijke ervaringen van de klant komt de score in een van de vier kwadranten terecht. Met één trefwoord wordt het bijbehorende gevoel van de klant vervolgens samengevat: Gemak, Geluk, Gedoe of Geworstel.

Voorafgaand aan HypoVak hebben René Teuwen (interim-manager en marketing effectiveness consultant) en Kees van Bekkum (interim manager en adviseur op het gebied van commercie, operations en customer services) in samenwerking met Bart Schouten een onderzoek uitgevoerd waarin de verschillen worden geanalyseerd tussen de blik van financieel adviseurs op én de beoordeling door consumenten van hypotheken. In deze masterclass gaat Bart Schouten dieper in op de uitkomsten van dit onderzoek, waarbij ook het hiervoor omschreven model dat aan dit onderzoek ten grondslag ligt, verder wordt toegelicht. De eerste uitkomsten van het onderzoek zijn zeer verrassend, mis het dus niet!