Nieuws

HypoVak exclusief voor hypotheekadviseurs

HypoVak 2018 wordt uitsluitend georganiseerd voor hypotheekadviseurs. Wie tot deze doelgroep behoort krijgt dan ook een fikse korting op de toegangsprijs.

HypoVak wordt dit jaar georganiseerd op dinsdag 29 mei in Expo Houten. Het veelzeggende thema van dit jaar luidt: Beïnvloed uw toekomst, trek nu de juiste conclusie. Het programma is specifiek opgesteld voor iedereen die hypotheken adviseert aan particulieren en ondernemers. Daarom worden alleen hypotheekadviseurs gestimuleerd om aanwezig te zijn.

Als u niet tot de doelgroep behoort betaalt u 395 euro voor een toegangsbewijs. Bent u hypotheekadviseur? Reserveer dan hier uw ticket voor slechts 95 euro. Tot 29 mei in de Expo Houten!

Read More

Beïnvloed uw toekomst tijdens HypoVak 2018

HypoVak viert dit jaar een jubileum: zij is al 15 jaar een begrip voor hypotheekprofessional! Daarom is dit jaar gekozen voor een geheel nieuw en eigentijdse opzet van het evenement op een nieuwe locatie. Hoofdsponsors van deze HypoVak jubileumeditie zijn ING en CMIS Franchise.

De officiële aftrap van HypoVak 2018 vindt plaats op een eigentijdse catwalk die onderdeel uitmaakt van de grote beursvloer van Expo Houten. Hier worden interviews afgenomen, talkshows gehouden, debatten gevoerd en diverse key-notes geven er een inleiding op hun verdiepende masterclass.

Die masterclasses worden gegeven tijdens de HypoVak Conference: een serie hoogwaardige masterclasses met inspirerende sprekers, geselecteerd door de redactie van InFinance. Naast de HypoVak Conference wordt de hypotheekadviseur een brede keuze aan masterclasses aangeboden, die de hypotheekprofessional de nodige verdieping geeft op actuele onderwerpen.

Beïnvloed uw toekomst

Thema dit jaar is: Beïnvloed uw toekomst door nu de juiste conclusies te trekken. De combinatie van een inspirerende beurs, informatieve plenaire sessies, talkshows, educatieve masterclasses en de uitgelezen kans om te netwerken garandeert elk jaar weer een bijzondere dag.

Ook dit jaar zullen de InFinance Gouden Lotus Awards uitgereikt worden aan bedrijven die door de markt zelf als beste verkozen zijn.

Read More

Video: Uitreiking Gouden Lotus Awards

Naast de plenaire sessies, de masterclasses, de netwerkmogelijkheden én de dynamiek op de beursvloer was de uitreiking van de prestigieuze Gouden Lotus Awards één van de absolute hoogtepunten van HypoVak 2017.

Video: Uitreiking Gouden Lotus AwardsDe uitreiking van de Gouden Lotus Awards, een initiatief van het vakblad InFinance en Hypotheek Business Club, vond dit jaar voor de tweede keer plaats tijdens HypoVak. De uitslag weerspiegelt de mening van de lezers van InFinance, InFinance.nl, InFinance Daily en de leden van de Hypotheek Business Club. Aan Alex Klein, hoofdredacteur InFinance en dagvoorzitter Diana Matroos om de prijzen tijdens het einde van de plenaire ochtendsessie uit te reiken.

De trotse winnaars waren MUNT Hypotheken (beste Hypotheekverstrekker), FlexFront (beste Serviceprovider), De Hypotheker (beste Franchiseketen), Centraal Beheer (beste Woonverzekeraar), Interbank (beste Kredietverlener) en DAK Hypotheken (Innovatie en dienstverlening overall). Ook werden er twee productgerichte awards uitgereikt voor de Hypotrust Elan Plus Hypotheek (meest innovatieve hypotheekproduct) en de Callas Top Verzekering (meest innovatieve verzekeringsoplossing).

De gehele of delen van de uitreiking gemist? U kunt deze hieronder terugkijken. De rest van het videomateriaal kunt u hier terugkijken.

Read More

Video: De plenaire sessies met dagvoorzitter Diana Matroos

Het meest drukbezocht afgelopen dinsdag op HypoVak 2017 waren de plenaire sessies onder leiding van Diana Matroos. Net als vorig jaar had ze het dagvoorzitterschap niet beter kunnen dragen.

Video: De plenaire sessies met dagvoorzitter Diana MatroosDiana Matroos bewees zich wederom als een uitstekende dagvoorzitter met scherpte, inhoud en professionaliteit. Ze had bovendien de eer gerenommeerde sprekers te mogen aankondigen én interviewen. Onder deze sprekers bijvoorbeeld Cora van Nieuwenhuizen (Europarlement), Matthijs Mons (Yellowtail), Bart Koster (CMIS Franchise), Dik van Velzen (NIBE SVV) en Hans van der Ploeg (VBO Makelaar).

Vooral Cora van Nieuwenhuizen trok veel bezoekers met haar pleidooi voor de adviseurs om de fintech te omarmen. Na haar keynote volgde er een vraaggesprek met haar, Matthijs Mons en Diana Matroos. Heeft u dit gemist? Geen probleem. Hieronder kunt u de video terugkijken. Overigens was zij niet de enige die het onderwerp van de technologie aansneed. Ook Gert Vasse en Dennis Boesser van Yellowtail (foto) hielden een keynote over een onderzoek dat ze hiernaar deden. Ook hun keynote is, net als alle andere plenaire onderdelen terug te kijken, en wel hier.

 

Read More

Jubileum HypoVak

HypoVak 2017, alweer de veertiende editie, was een doorslaand succes. En dat belooft wat voor de volgende editie. HypoVak is nu al bezig met de voorbereidingen om haar vijftienjarige jubileum tijdens HypoVak 2018 groots te vieren.

Jubileum voor HypoVakDe teller eindigde op maar liefst 2100 bezoekers op HypoVak afgelopen dinsdag! Hiervan bezochten 900 bezoekers hét Hypotheekcongres online en keken live mee. De overige 1200 reisden af naar het NBC Congres Centrum te Nieuwegein om niets te hoeven missen. De plenaire sessies, onder leiding van Diana Matroos (foto), werden het meest bezocht. Bekijk de After Movie HypoVak 2017 nu hieronder.

Al het beeldmateriaal staat momenteel online zodat u nog kunt nagenieten, terugkijken én alsnog kunt zien wat u helaas heeft moeten missen. U kunt alles hier terugkijken.

Reserveert u nu alvast 29 mei 2018 in uw agenda: de dag waarop het vijftienjarige jubileum groots gevierd zal gaan worden!

 

 

 

Read More

De dynamische beursvloer

Op de beursvloer was het een drukte van jewelste tijdens HypoVak 2017. En naast de uitgelezen mogelijkheid om te netwerken was er nog veel meer te beleven. Aan dynamiek geen gebrek!

Gedurende de dag zijn er drie talkshows op de beursvloer gegeven onder leiding van Roos Mertens. Ze behandelde de thema’s Trends, Visie en Marketing met kenners uit de markt.  Toen de lunch op de beursvloer werd geserveerd vond de talkshow met als thema Visie plaats. CEO’s Robert Doornbos (Interbank), Wytzejan de Jong (de Hypotheker) en Arie Koops (Callas) hadden alledrie zojuist een Gouden Lotus Award in ontvangst genomen en namen vervolgens plaats op de bank bij Mertens om hun visie op de hypotheekmarkt met de bezoekers te delen. U kunt alle talkshows hier terugkijken.

De dynamische beursvloerEr stonden bovendien prachtige stands op de beursvloer en ook aan activiteiten was er geen gebrek. Zo had Venn Hypotheken een wedstrijd georganiseerd waarbij de snelste coureur een jaar lang gratis autodrop won. Venn Hypotheken doet daar vandaag als volgt verslag van: “Zeker 100 coureurs deden gisteren tijdens HypoVak een poging om de snelste tijd neer te zetten. Bezoekers van het hypotheekcongres konden, in het kader van ons 1-jarig bestaan en het feit dat we ‘lekker onderweg’ zijn, op onze stand in een Playseat racen op een circuit bij Monaco. Alexander de Bie van Van Bruggen Adviesgroep Oosterhout haalde de snelste tijd van 2:19:418!”

Ook de afsluitende borrel van de dag, gesponsord door Interbank, was een groot succes. Club Interbank had gezorgd dat niemand minder dan Howard Komproe, gevierd stand up comedian van de Comedy Train, de plenaire middagsessie afsloot met een stevige lach. Heeft u deze gemist? Dan kunt u er hier alsnog van genieten. Maar ook de borrel van Interbank was tot in de puntjes verzorgd. Er waren speciaal-biertjes, hapjes en een professionele dj! De beursvloer bleef daardoor nog lange tijd na afloop van het programma gevuld. En het mooie nieuws is: Interbank is er de komende twee jaar eveneens bij als sponsor van de borrel!

 

 

Read More

Kijk nu de masterclasses terug!

Bij de veertiende editie van HypoVak afgelopen dinsdag waren er voor het eerst niet twee, maar drie rondes masterclasses. Als u ze gemist heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken. Ze staan voor u klaar.

Kijk nu de masterclasses terug!Tussen de twee plenaire sessies door werden er in totaal 12 masterclasses gegeven. De drie met de meeste inschrijvingen hadden de eer om de masterclass in de plenaire zaal te geven. Dat waren Harrie-Jan van Nunen met de masterclass ‘Hypotheken en zelfstandig ondernemers: een lastige combinatie?’, Marja Harijvan (foto) met ‘Zorgen dat de klant jou belt’ en Paul Janssen met ‘Tijdreizen met Ockto’.

Masterclasses terugkijken

Als u een masterclass gemist heeft of iemand in uw netwerk graag wil wijzen op een specifieke masterclass, dan is dat geen probleem. U kunt nu hier masterclasses terug kijken.

Read More

Technische ontwikkelingen kunnen hypotheekprofessional maken of breken

HypoVak, het grootste congres voor hypotheekprofessionals, heeft een geslaagde veertiende editie achter de rug. Veel van de in totaal 2.100 bezoekers lieten zich inspireren door sprekers als Cora van Nieuwenhuizen (Europarlement), Dik van Velzen (Nibe-SVV) en stand-up comedian Howard Komproe. Ook werd veel over technologische ontwikkelingen gesproken. Het is duidelijk dat automatisering en robots de hypotheekadviseur kunnen maken of breken.

Op 30 mei vulde het NBC Congrescentrum Nieuwegein zich met 1.200 bezoekers. Daarnaast volgden nog eens 900 bezoekers het programma vanachter hun computer via de livestream.

Het thema van deze dag luidde How to fix the future – Anticiperen op Life Events. Hoe kan de professional er nou voor zorgen dat hij door de klant gebeld wordt op het moment dat er sprake is van een life event, zoals een huwelijk of juist een scheiding? Het antwoord werd niet alleen gegeven tijdens het plenaire programma, maar ook in negen inspirerende masterclasses. Ook waren er talkshows op de beursvloer, midden tussen de meer dan 30 stands. Hiermee is HypoVak zonder twijfel het grootste event in Nederland dat volledig is gericht op hypotheekspecialisten.

Dagvoorzitter en journaliste Diana Matroos leidde de bezoekers op vakkundige wijze door de dag heen. Zij introduceerde inspirerende sprekers, als VVD-Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen, die over de FinTech-ontwikkelingen in Europa sprak. De stand van de techniek kwam ook aan bod in de keynotes van en debatten met Paul Janssen (Ockto), Matthijs Mons, Gert Vasse en Dennis Boesser (Yellowtail), Enno Wiertsema (Adfiz), Dylan Dresens (NHG), Bart Koster (CMIS Franchise), Reinier van der Heijden (HDN) en Christian Dijkhof (OvFD). Dankzij de techniek is een hypotheek binnen een uur mogelijk in 2020, of zelfs al eerder. Hypotheekprofessionals moet zich niet laten afschrikken door techniek, chatbots en robots, maar hier juist gebruik van maken. En wie hier niet in mee gaat, loopt het risico achterop te raken.

Verder gaf Dik van Velzen (Nibe-SVV) zijn ongezouten mening over het Wft-bouwwerk en er was een update over de meest actuele prijsontwikkelingen rond koopwoningen door VBO Makelaar. HypoVak werd afgesloten met een humorvol betoog door stand-up comedian Howard Komproe.

Heeft u HypoVak gemist? Geen probleem. U kunt alles hier terugkijken.

Read More

‘Gaat de techniek niet te snel voor de consument?’

Hoe ziet adviseren en bemiddelen van hypotheken eruit in 2020? Daarover ging de paneldiscussie op HypoVak met NHG, HDN, CMIS Franchise, Yellowtail, Adfiz en OvfD.

De discussie werd ingeleid door Bart Koster (CMIS Franchise) die ervan uitgaat dat het bemiddelen van hypotheken in 2020 geheel wordt overgenomen door de techniek en met een druk op de knop volstaat. “Zes tot tien uur bemiddelen per hypotheek is dan weg. Maar we zullen wel de klant aan ons moeten binden om ervoor te zorgen dat deze niet weg gaat.”

Dat de branche technische veranderingen te wachten staat, staat voor het panel buiten kijf. De techniek is er klaar voor. Christian Dijkhof (OvFD) ziet bemiddeling over anderhalf a twee jaar al volledig geautomatiseerd en hem kan het niet snel genoeg gaan.

Maar is de branche klaar voor een volledige automatisering? En nog belangrijker: zijn consumenten dat? Enno Wiertsema (Adfiz) heeft daar zijn twijfels over. “Het tempo van het hypotheekproces gaat straks wel erg snel. De consument heeft ook tijd nodig, moet ook kunnen nadenken, over zijn ‘aankoop’.” Daar is Matthijs Mons (Yellowtail) het niet mee eens. “Consumenten willen juist snel uitsluitsel krijgen.”

Read More

De robot: het ideale hulpje

Is de robot bij hypotheekadvies en vriend of een vijand? Volgens Gert Vasse en Dennis Boesser van Yellowtail vooral dat eerste.

Boesser heeft onderzoek gedaan naar robotadvies en de kansen en bedreigingen van chatbots. Vooral de jonge generatie doet alles online. “Dan willen ze een hypotheek en worden ze geconfronteerd met veel papier en een adviseur. Daar zitten ze niet op te wachten. Er bestaat wel een execution only hypotheek waarbij veel online mogelijk is, maar die biedt geen vertrouwen, hulp, of bevestiging. Dat zijn de sterke kanten van de adviseur. Mijn advies is: focus waar je zelf sterk in bent: het bieden van vertrouwen, hulp en bevestiging, en laat de rest over aan de robot.”

Daarmee heeft Boesser het niet alleen over advies, maar vooral over de andere stappen in de klantreis naar een hypotheek: consumenten dromen over en oriënteren zich voor een hypotheek, en na het advies wordt de hypotheek in beheer genomen. In al die stappen kan een robot worden ingezet.

Read More