Nieuws

Samen kopen met een eigenwoningverleden

In deze masterclass bespreekt Rob Timmermans de fiscale gevolgen van het aankopen van een woning door twee (fiscale) partners, waarbij één of beide partners een eigenwoningverleden hebben.

Omdat de toepassing van de wettelijke regeling in het algemeen leidt tot onbedoelde leningdelen in box 3, wordt in deze masterclass uitleg gegeven over de wijze waarop fiscaal optimaal de eigenwoningschuld kan worden ingericht. Hierbij wordt met name aandacht besteed aan het goedkeurend besluit van 30 januari 2018 en de mogelijkheden om in een interne draagplichtovereenkomst afwijkende afspraken te maken.

Spreker

Rob Timmermans is ruim 25 jaar werkzaam in de financiële branche. In de opleidingen van Impact Opleiding & Training bundelt Rob zijn kennis als Master in financial planning en Registertaxateur met zijn ruime praktijkervaring. De kracht van Rob is het begrijpelijk maken van complexe materie en de praktijkgerichte toepassingen van de wet- en regelgeving.

Klik hier om u aan te melden voor HypoVak!

Read More

Help! Jacqueline is zwanger

In de masterclass ‘Help! Jacqueline is zwanger en de familie Jansen moet passeren’, geeft Peter Wormskamp, directeur HD Connect – Accelerate, de adviseur praktische handvatten voor het inrichten van een efficiënte & effectieve hypotheekbemiddeling. Nu en in 2021.

Gepassioneerd zal Peter Wormskamp de hypotheekadviseur tijdens HypoVak enthousiasmeren om samen de hypotheekbemiddeling ‘to the next level’ te tillen. Dit door het op de juiste manier toepassen van technologie.

Peter Wormskamp is sinds 1994 actief in de financiële dienstverlening. Vanuit de gedachte dat hypotheekadvisering altijd beter kan stond hij aan de wieg van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP).

Klik hier om u aan te melden voor deze masterclass

Read More

Crashen bij Club Interbank

Interbank zegt het de mensen graag naar de zin te maken. En dat zal elke bezoeker van HypoVak 2017 volmondig kunnen beamen. Interbank maakt er ook dit jaar weer een echt feest van tijdens de eindborrel!

HypoVak 2018 kenmerkt zich op 29 mei door een ijzersterk inhoudelijk programma boordevol enerverende sprekers én dagvoorzitter Jan Driessen. Ook zijn de netwerkmogelijkheden op de sfeervolle beursvloer optimaal. Maar het leven bestaat uit meer dan ‘zaken doen’.

Interbank laat zien hoe je inhoud en ontspanning kunt combineren. Gedurende de dag ontvangen zij bezoekers op hun stand en laten ze zien wat ze voor hen kunnen betekenen met woonoplossingen waarmee klanten een beter advies krijgen. Maar naast hun mooie stand op de beursvloer, zijn ze ook nog sponsor van de borrel. En hoe!

Club Interbank

Alle bezoekers van HypoVak zijn van harte uitgenodigd voor een ‘relaxmoment’. Op het einde van de dag wordt hun stand omgedoopt tot “Club Interbank”. Onder het genot van een ‘speciaal’ drankje en een hapje wordt hier HypoVak 2018 afgesloten. Samen met de organisatie van HypoVak worden momenteel de laatste  creatieve stappen gezet om de eindborrel als uitgelezen netwerkmogelijkheid tot een echt feestje te maken. Kortom, dat wilt u niet missen. Tot Club Interbank, tot HypoVak!

Beursvloer

De lijst met sponsoren en partners die zich verbonden hebben aan HypoVak 2018 is inmiddels te lang om hier op te noemen. Naast de hoofdsponsors CMIS Franchise, ING en Woonfonds en borrelsponsor Interbank zullen er in Expo Houten talloze namen te zien zijn die weten wat HypoVak te bieden heeft op het gebied van netwerkmogelijkheden en effectieve zichtbaarheid.

Kaarten reserveren? Dat kan, en wel hier.

Read More

Aftellen richting HypoVak 2018

Nog maar vijf dagen te gaan en dan bent u te gast tijdens de 15e editie van HypoVak op 29 mei in Expo Houten. Het aantal inschrijvingen is inmiddels de 1.000 ruim gepasseerd! Heeft u zich nog niet geschreven? Doe dit dan snel, er is nog maar beperkt plaats in de masterclasses.

HypoVak 2018 maakt een tijdreis back to the future, dus fasten your seatbelt en test uw toekomstbestendigheid op 29 mei in Expo Houten. De combinatie van een inspirerende beurs, informatieve plenaire sessies in de HypoVak Conference, diverse HypoVakDebatten, educatieve masterclasses en de uitgelezen kans om te netwerken, staat ook dit jaar weer garant voor een bijzondere dag. Schrijf u snel in voor HypoVak en claim uw plek in een van de masterclasses.

InFinance is mediapartner van HypoVak. Hoofdredacteur Alex Klein nodigt u uit voor HypoVak.

Inschrijven kan hier: https://lnkd.in/gKjDYaA

Read More

Hypotheek met een looptijd van 40 jaar

De WelThuis Starters hypotheek met een looptijd van 40 jaar is vanaf morgen (24 mei) branche breed verkrijgbaar. De introductie volgt op een pilot waarin het product via een selecte groep adviseurs al kon worden afgesloten. Op HypoVak kan de hypotheekadviseur kennismaken met het product.

Met deze lange looptijd wil ASR de starter flexibiliteit bieden bij de start en zekerheid voor later. Mario Menheere, COO van ASR Bank en ASR Hypotheken, zal tijdens HypoVak een tweetal masterclasses verzorgen waarin de marktbrede introductie van de nieuwe Starters hypotheek met een looptijd van 40 jaar centraal staat.

“We leven in een tijd waarin we gemiddeld langer leven, langer werken en later met pensioen gaan. Waarom zou je dan ook niet langer de tijd nemen om je hypotheek terug te betalen? Met de nieuwe WelThuis Startershypotheek kan dat”, aldus ASR in een toelichting op het product. De hypotheekverstrekkers waarschuwt nadrukkelijk dat de WelThuis Starters hypotheek maximaal 30 jaar fiscaal aftrekbaar is. “Hierna is de hypotheek niet meer aftrekbaar, maar blijft je maandelijkse aflossing gelijk tot je na maximaal 40 jaar klaar bent met aflossen. Als je met pensioen gaat, heb je de lening helemaal terugbetaald.” Op de hypotheek mag maximaal 15% per kalenderjaar kosteloos extra worden ingelost.

HypoVak

Mario Menheere, COO van ASR Bank en ASR Hypotheken, zal tijdens HypoVak op 29 mei aan hypotheekadviseurs een uitgebreide toelichting geven op de nieuwe Starters hypotheek met een looptijd van 40 jaar. Onder leiding van Menheere is in 2017 het hypotheekbedrijf van ASR opnieuw ingericht en heeft hij samen met Herbert Meinders aan de wieg gestaan van de WelThuis Startershypotheek.

ASR Hypotheekfonds

De ASR WelThuis hypotheken worden ondergebracht in het ASR Hypotheekfonds, dat begin juni 2017 werd gelanceerd. Dit fonds biedt participanten de mogelijkheid om te beleggen in Nederlandse woninghypotheken. Het fonds streeft op termijn naar een omvang van enkele miljarden. Participanten kunnen kiezen uit twee subfondsen: een fonds met hypotheken mét NHG-garantie en een fonds met hypotheken zónder NHG-garantie.

Read More

Goed voorbereid naar HypoVak met de InFinance Beursspecial

Speciaal ter gelegenheid van HypoVak geeft onze mediapartner InFinance een digitale beursspecial uit, bomvol beursinformatie. Volgende week valt hij bij de abonnees in de brievenbus en verschijnt de beursspecial als e-paper.

Het vakblad InFinance verschijnt maandelijks met zowel papieren als digitale edities voor de financiële professional. In de HypoVak Beursspecial vindt u interviews met sprekers, sponsoren, een plattegrond en nog veel meer. Kortom: met de InFinance Beursspecial gaat u goed voorbereid naar HypoVak!

Interviews

Mark de Rijke (CMIS): “Traditionele bemiddeling is eindig”

Hidde Coebergh (ING): “De klant van morgen is een digital native”

Hans de Rover: “Interbank komt langzaamaan uit de steigers”

Paul Bänziger: “Woonfonds specialiseert zich in doelgroepen”

Columns

Dries Beljon (Lean Lawyers) – Privacyteugels aangetrokken (AVG)

Dylan Dresens (NHG) – Adviseren van verduurzaming; een no brainer!

Read More

Tulp Hypotheken van start met nieuwe investeerder

Met een vertraging van twee jaar zag vandaag de eerste Tulp hypotheek het levenslicht. De Nederlandse aanbieder kondigde in 2016 aan van start te gaan, maar moest vlak voor de start op zoek naar een nieuwe buitenlandse investeerder.

Met een rente van 2,78% bij een rentevaste periode van 20 jaar vast zet Tulp in op de laagste rente. Tulp Hypotheken richt zich vooral op hypotheken zonder NHG voor bestaande woningen (aankoop, verbouwing of oversluiten) met lange rentevaste periodes. Op een Tulp hypotheek kan tot 25% boetevrij per jaar worden afgelost.

Via hypotheekadviseurs

Tulp Hypotheken werkt samen met professionele hypotheekadviseurs. De hypotheken zijn verkrijgbaar via adviseurs die zijn aangesloten bij DAK, Finenzo, VCN-United Capital, De Financiële Makelaar en Huismerk. De afhandeling en servicing vindt plaats bij deze volmacht-bedrijven of via Stater. Stater verzorgt ook het beheer van de leningen voor Tulp Hypotheken.

Buitenlandse investeerders

De investeerder waarmee Tulp Hypotheken nu samenwerkt is het in Londen gevestigde TwentyFour Asset Management. Volgens Paul Wessels, medeoprichter van Tulp Hypotheken, kan met het beschikbare kapitaal de eerste 12 tot 18 maanden hypotheken worden verstrekt.

Tulp wil alleen samenwerken met buitenlandse investeerders die voor lange tijd in de Nederlandse hypotheekmarkt willen stappen. Om die reden is er volgens Wessels in de afgelopen twee jaar ook paar keer nee gezegd tegen geïnteresseerde investeerders.

 

Read More

Video’s: Financiële Makelaar en Defam reageren op nominatie

De Financiële Makelaar is genomineerd als beste serviceprovider en Defam maakt kans op een Gouden Lotus Award in de categorie Kredietverstrekker. En daar zijn ze blij om!

Directeur Harrie-Jan van Nunen: “Iedere dag opnieuw doen onze medewerkers hun stinkende best om uw hypotheekdossiers zo snel mogelijk tot een goed eind te brengen. Als enige serviceprovider werken wij op basis van no cure, no pay. Hierdoor hebben wij hetzelfde belang als u en de consument. Het tot stand laten komen van de hypotheekaanvraag. En daar zijn wij goed in.”

Defam

Gerard van der Star, hoofd verkoop Defam: “Verantwoord kredietgeverschap staat bij ons niet alleen hoog in het vaandel, het is ook de manier waarop we dagelijks acteren. Samen met onze distributiepartners hebben wij de wens en de plicht om de klant goed voor te lichten en voortdurend de juiste informatie te verstrekken. De lening moet altijd aansluiten bij de persoonlijke situatie van de klant. Niet alleen bij het afsluiten van de lening, maar ook tijdens de looptijd. We doen dit niet voor een award, maar het is wel erg leuk om ‘m te winnen.”

Read More

De stembussen zijn gesloten

Het is niet meer mogelijk om te stemmen op de genomineerden voor een Gouden Lotus Awards Hypotheekmarkt 2018. U heeft massaal gehoor gegeven aan de oproep om uw stem uit te brengen. Op de redactie van InFinance kwamen bijna 1.800 ingevulde enquêtes binnen.

Als alle stemmen geteld zijn worden de namen van de winnaars in de Gouden Lotus Awards gegraveerd. Wie dat zijn weten we op 29 mei. Dan worden de winnaars in de categorieën Hypotheekverstrekker, Serviceprovider, Franchiseketen, Woonverzekeraar, Kredietverlener en Innovatie bekendgemaakt op het hoofdpodium van HypoVak in Expo Houten.

Onderzoeksresultaten

De Gouden Lotus Awards Hypotheekmarkt is een initiatief van het vakblad InFinance en Hypotheek Business Club. De uitslag weerspiegelt de mening van de lezers van InFinance, InFinance.nl, InFinance Daily en de leden van de Hypotheek Business Club. Zij gaven in de achterliggende weken hun voorkeuren, samen met een toelichting, door op de website van InFinance. De resultaten van het gehele onderzoek worden gepubliceerd in de juni-editie van InFinance.

Read More

Claim uw stoel en schrijf nu in

HypoVak 2018 maakt een tijdreis back to the future, dus fasten your seatbelt en test uw toekomstbestendigheid. Schrijf u snel in voor HypoVak en claim uw plek in een van de masterclasses. Er is beperkt plaats in de masterclasses.

De combinatie van een inspirerende beurs, informatieve plenaire sessies in de HypoVak Conference, diverse HypoVakDebatten, educatieve masterclasses en de uitgelezen kans om te netwerken, staat ook dit jaar weer garant voor een bijzondere dag.

Read More