Voorzitter
van de Klimaattafel Gebouwde Omgeving

Biografie

Diederik Samsom is voormalig partijleider van de PvdA. Op dit moment is zelfstandig ondernemer en adviseur op het gebied van duurzame energie. Hij is de voorzitter van de Klimaattafel Gebouwde Omgeving van het Klimaatakkoord dat in opdracht van het kabinet gemaakt wordt

Plenair ochtend sessie 11.30 – 12.10 uur

Naast blockchain is er op het podium van NBC Nieuwegein natuurlijk ook aandacht voor andere onderwerpen die de hypotheekadviseur bezighouden. Zo staat in het ochtendprogramma de Klimaattafel Duurzaam adviseren geprogrammeerd. De inleidende keynote wordt gegeven door Diederik Samsom.

Als voorzitter van de Klimaattafel Gebouwde omgeving maakt Diederik Samsom deel uit van het overkoepelende Klimaatberaad. Dat is het coördinerend overlegorgaan om tot een nationaal Klimaatakkoord te komen. Na de inleiding neemt de voormalig partijleider van de PvdA en adviseur op het gebied van duurzame energie, plaats aan de HypoVak Klimaattafel Duurzaam adviseren. Daar zal hij, samen met Karin Polman (Florius), Petra Jansen op de Haar (a.s.r. Hypotheken), Mark Zaal (De Energiebespaarders) en Mike Eijmaal (De Hypotheekshop Bomenbuurt), het ontwerp Klimaatakkoord terugbrengen tot de dagelijkse adviespraktijk van de hypotheekadviseur.

Hoe belangrijk wordt het energielabel straks bij de verkoop van een woning? Kan een hypotheekadviseur zijn klanten helpen bij het realiseren van zijn of haar plannen tot verduurzaming van de woning, zonder dat dit extra advieskosten met zich meebrengt? Zijn de door de Klimaattafel Gebouwde omgeving voorgestelde ‘verduurzamingsmaatregelen eigen woning’ in de praktijk financieel haalbaar en uitvoerbaar? Welke schakels in het kader van woningverduurzaming kunnen de hypotheekadviseur ondersteunen en wat kan blockchain hierin voor hem betekenen? Dit en meer komt aan de orde tijdens HypoVak Klimaattafel Duurzaam adviseren.