Wsnp bewindvoerder en Schuldhulpverlener
Kredietbank Nederland

Masterclass 11.15 – 12.00 uur

De huurder, jouw toekomstige hypotheekklant!

Van alle jongvolwassen huurders wil 70% verhuizen en driekwart daarvan wil gaan kopen. Maar kopen is financieel gezien vaak nu nog niet mogelijk. Ze blijven dus in veel gevallen (particulier) huren tegen een vaak hoge maandlast. Maar de wens voor een koophuis blijft en dus zijn het jouw toekomstige hypotheekklanten. Zou het niet mooi zijn die nu al aan je te binden?

Jouw volgende klant is dus nú nog een huurder. En helaas overlijden huurders net zo vaak als kopers. Ook de financiële gevolgen hiervan zijn even groot. Als de huurwoning met twee inkomens betaalbaar is en één van de partners overlijdt, wat gebeurt er dan? Samen met Edith van Dijk bespreken wij die gevolgen én de oplossingen die je deze consumenten kunt bieden. Edith is Bewindvoerder bij Kredietbank Nederland. In haar eigen woorden staat zij met ‘haar poten in de klei’ en weet ze als geen ander hoe een overlijden van een partner de (financiële) wereld op zijn kop zet. Ze heeft een boeiend verhaal te vertellen. Ontdek samen met Scildon hoe je deze doelgroep kunt helpen en daarmee nu al je toekomstige hypotheekklant aan je kunt binden!

Biografie

Mijn naam is Edith van Dijk en ik ben werkzaam als Wsnp bewindvoerder en Schuldhulpverlener voor Ondernemers binnen Kredietbank Nederland.

In de hoedanigheid van Wsnp Bewindvoerder stel ik o.a. namens schuldenaren verzoekschriften, moratorium op. Een moratorium heeft ten doel om bij dreigende huisuitzetting wegens niet betalen van huurpenningen, een schuldenaar een adempauze te bieden zodat de schuldenaar in staat wordt gesteld om met zijn schuldeisers een regeling van zijn schulden overeen te komen. Ik sta klanten dan ook bij tijdens de zitting hierover bij de rechtbank.

Een regeling tot stand brengen waarbij de belangen van zowel schuldenaar als schuldeisers een evenredige rol krijgen, dat is mijn drijfveer om dit werk met passie uit te voeren.

Het is gemakkelijk om iemand de schuld te geven, mijn doel is om de schuld op te lossen.