Nieuws

Hypotheekadviseurs beïnvloeden hun toekomst op HypoVak

HypoVak, het grootste congres voor hypotheekprofessionals, heeft een geslaagde vijftiende editie achter de rug. Veel bezoekers lieten zich inspireren door sprekers als Anna Dijkman (ING), hoogleraar Housing systems Peter Boelhouwer, Prof. Dr. Leo Stevens en advocaat Dries Beljon. Er werd uiteraard veel over de huizenmarkt gesproken. Welke kansen zitten hier in voor de hypotheekadviseur?

Op 29 mei vulde Expo Houten zich met 1.249 bezoekers. Daarnaast volgden nog eens meer dan negenhonderd bezoekers het programma vanachter hun computer via de livestream.

De officiële aftrap van HypoVak 2018 vond plaats op een eigentijdse catwalk die onderdeel uitmaakt van de grote beursvloer van Expo Houten. Hier werden de HypoVak Debatten gevoerd en interviewde dagvoorzitter Jan Driessen de key-note sprekers, nadat zij hun verdiepende masterclass hadden gegeven.

Het thema van deze dag luidde Beïnvloed uw toekomst door nu de juiste conclusies te trekken. De combinatie van een inspirerende beurs, informatieve plenaire sessies in de HypoVak Conference, diverse HypoVak Debatten, educatieve masterclasses en de uitgelezen kans om te netwerken, stond ook dit jaar weer garant voor een bijzondere dag.

Gekte op de huizenmarkt

De Nederlandse huizenmarkt lijkt momenteel in gekte te verkeren, maar er zijn ook voldoende redenen aan te geven om niet in paniek te raken. Slechts een klein deel van de huizen zit in zeepbelland, stelt Anna Dijkman, hoofdredacteur van het Economisch Bureau van ING.

Alhoewel de hypotheekmarkt nog steeds lekker loopt (en dat komt vooral door de oversluiters), wil dat niet zeggen dat de woningmarkt goed functioneert. Zo loopt het woningtekort op, terwijl de vraag naar woningen tot 2040 alleen maar blijft stijgen. Volgens Peter Boelhouwer, hoogleraar Housing systems aan de TU Delft, hebben we de hulp van zowel de overheid als de marktpartijen nodig om de markt weer op het juiste spoor te krijgen.

Er is ook meer behoefte aan maatwerk voor groeiende groepen die niet de standaard zijn, zoals (alleenstaande) ouderen. Daarmee liggen er voldoende kansen voor de hypotheekadviseur.

Uitreiking Gouden Lotus Awards

Een ander hoogtepunt van deze dag was de uitreiking van de prestigieuze Gouden Lotus Awards, een initiatief van het vakblad InFinance en Hypotheek Business Club. De uitslag weerspiegelt de mening van de lezers van InFinance, InFinance.nl, InFinance Daily en de leden van de Hypotheek Business Club.

Onder de Awardwinnaars bevonden zich MUNT Hypotheken (beste Hypotheekverstrekker), IQWOON (beste nieuwkomer), FlexFront (beste Serviceprovider), Regiobank (beste Franchiseketen), a.s.r. (beste grote Woonverzekeraar) en Interbank (beste Kredietverlener). Ook werden vier innovatiegerichte awards uitgereikt.

LEAVE A COMMENT