Strategisch Directeur
ANVA

Biografie

Justin Schlee is strategisch directeur bij ANVA en stond zo’n vijftien jaar geleden aan de wieg van één van de eerste cloud-oplossingen in de branche die door duizenden financieel specialisten wordt gebruikt om onder andere hypotheekdossiers te verwerken. Nu experimenteert hij met technologische innovaties zoals blockchain en zoekt hij naar kansen en mogelijkheden om ANVA te wapenen voor de toekomst. Hij is overtuigd dat dit alleen kan door samenwerking. De afgelopen jaren heeft hij diverse initiatieven opgestart, waaronder de insurance en notary blockchain. Daarnaast inspireert hij de branche ook graag door zijn visie op een heldere en laagdrempelige manier te delen.

 

Plenair 11.00 – 11.30 uur

Notariële blockchain brengt digitaal zakendoen naar een hoger niveau

Een blockchain die het notariaat, de makelaardij, hypotheekadviseurs en geldgevers met elkaar verbindt, waardoor het controleren van documenten voorgoed verleden tijd zal zijn. Geen fictie maar werkelijkheid. De eerste praktijktesten met deze blockchain vinden op dit moment plaats. De afgelopen jaren is door diverse branches en beroepsgroepen gewerkt aan dit gezamenlijk ecosysteem. Een grensoverschrijdend initiatief dat de grote ketenintegratiebelofte lijkt in te vullen en inmiddels het grootste blockchainconsortiumnetwerk van Europa is.

Het Privacy Ecosysteem is een initiatief van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en stelt de hypotheekadviseur in staat originele bronbestanden op te vragen bij een geïdentificeerde consument en deze veilig af te leveren bij de geldverstrekker. Het blockchainnetwerk garandeert dat de aangeleverde bestanden daadwerkelijk uit de bron afkomstig zijn en onderweg niet zijn aangepast. Door deze technologische doorbraak kan de woonreis van een consument een stuk sneller, goedkoper, maar vooral leuker worden gemaakt.

Het KNB Privacy Ecosysteem bestaat uit het digitale identificatiemiddel NotarisID, de beveiligde chatapplicatie SafeBay, een digitale kluis met documenten waar alleen de consument de regie over heeft en tot slot een koppeling met een permissioned blockchain waarin afspraken onweerlegbaar kunnen worden vastgelegd. Hiermee brengen we het digitaal zakendoen naar een hoger niveau, zegt Justin Schlee, projectpartner van KNB. Hij zal tijdens HypoVak de inleiding verzorgen voorafgaand aan een paneldiscussie over de impact die het KNB Privacy Ecosysteem heeft op het hypotheekproces.