Directeur
Florius

Biografie

Karin Polman is directeur van Florius. Binnen Florius is zij verantwoordelijk voor de hypotheekportefeuille van Florius, bestaande uit 400.000 klanten en een waarde van ca 70 miljard. Aandachtsgebieden betreffen Customer Experience, Intermediaire Verkoop, Digital, Channel Management, Financial Care en Advies & Service. Zij geeft leiding aan zo’n 160 medewerkers. Florius werkt samen met ongeveer 3.000 intermediairs. Karin is in 2000 gestart met MoneYou. De afgelopen jaren heeft zij aan de wieg gestaan en meters gemaakt bij de digitalisering van hypotheekprocessen voor klant en intermediair voor verschillende onderdelen van ABN AMRO. Bij Karin staan de mens, nieuwe technologie en verandering centraal. Deze ingrediënten gebruikt zij graag als basis om Florius weer een stap verder te brengen in het realiseren van haar ambities.

Naast oog voor technologische ontwikkelingen heeft ze een commercieel hart en oog voor wat de moderne hypotheekklant wil.

Polman: ‘We staan voor de uitdaging om uit te vinden en invulling te geven aan de veranderende behoeftes van de klanten om ons heen. En dat kunnen én willen we niet alleen doen. En helaas, we kunnen niet in de toekomst kijken. Maar een ding is zeker: het aangaan van de juiste partnerships, is belangrijk om mee te gaan in de veranderende markt van vandaag. Sta dus open voor digitalisering, innovatie en de dialoog met de ander. Want het woord “samen” wordt alleen maar belangrijker.’
Opleidingen
Karin heeft gestudeerd aan de Radboud Universiteit en internationale business school INSEAD. Daarnaast heeft zij diverse opleidingen gevolgd op het gebied van o.a. innovatie, strategie en merkontwikkeling.

Plenair ochtend sessie 11.30 – 12.10 uur

Naast blockchain is er op het podium van NBC Nieuwegein natuurlijk ook aandacht voor andere onderwerpen die de hypotheekadviseur bezighouden. Zo staat in het ochtendprogramma de Klimaattafel Duurzaam adviseren geprogrammeerd. De inleidende keynote wordt gegeven door Diederik Samsom.

Als voorzitter van de Klimaattafel Gebouwde omgeving maakt Diederik Samsom deel uit van het overkoepelende Klimaatberaad. Dat is het coördinerend overlegorgaan om tot een nationaal Klimaatakkoord te komen. Na de inleiding neemt de voormalig partijleider van de PvdA en adviseur op het gebied van duurzame energie, plaats aan de HypoVak Klimaattafel Duurzaam adviseren. Daar zal hij, samen met Karin Polman (Florius), Petra Jansen op de Haar (a.s.r. Hypotheken), Mark Zaal (De Energiebespaarders) en Mike Eijmaal (De Hypotheekshop Bomenbuurt), het ontwerp Klimaatakkoord terugbrengen tot de dagelijkse adviespraktijk van de hypotheekadviseur.

Hoe belangrijk wordt het energielabel straks bij de verkoop van een woning? Kan een hypotheekadviseur zijn klanten helpen bij het realiseren van zijn of haar plannen tot verduurzaming van de woning, zonder dat dit extra advieskosten met zich meebrengt? Zijn de door de Klimaattafel Gebouwde omgeving voorgestelde ‘verduurzamingsmaatregelen eigen woning’ in de praktijk financieel haalbaar en uitvoerbaar? Welke schakels in het kader van woningverduurzaming kunnen de hypotheekadviseur ondersteunen en wat kan blockchain hierin voor hem betekenen? Dit en meer komt aan de orde tijdens HypoVak Klimaattafel Duurzaam adviseren.