Oprichter en COO
De Energiebespaarders

Biografie

Met een achtergrond in de natuurkunde en de offshore is hij nu zeer gedreven om de energieproblematiek in Nederlandse woningen op te lossen.

Plenaire ochtend sessie 11.30 – 12.10 uur

Naast blockchain is er op het podium van NBC Nieuwegein natuurlijk ook aandacht voor andere onderwerpen die de hypotheekadviseur bezighouden. Zo staat in het ochtendprogramma de Klimaattafel Duurzaam Adviseren geprogrammeerd. De inleidende keynote wordt gegeven door Diederik Samsom.

Als voorzitter van de Klimaattafel Gebouwde omgeving maakt Diederik Samsom deel uit van het overkoepelende Klimaatberaad. Dat is het coördinerend overlegorgaan om tot een nationaal Klimaatakkoord te komen. Na de inleiding neemt de voormalig partijleider van de PvdA en adviseur op het gebied van duurzame energie, plaats aan de HypoVak Klimaattafel Duurzaam adviseren. Daar zal hij, samen met Karin Polman (Florius), Petra Jansen op de Haar (a.s.r. Hypotheken), Mark Zaal (De Energiebespaarders) en Mike Eijmaal (De Hypotheekshop Bomenbuurt), het ontwerp Klimaatakkoord terugbrengen tot de dagelijkse adviespraktijk van de hypotheekadviseur.

Hoe belangrijk wordt het energielabel straks bij de verkoop van een woning? Kan een hypotheekadviseur zijn klanten helpen bij het realiseren van zijn of haar plannen tot verduurzaming van de woning, zonder dat dit extra advieskosten met zich meebrengt? Zijn de door de Klimaattafel Gebouwde omgeving voorgestelde ‘verduurzamingsmaatregelen eigen woning’ in de praktijk financieel haalbaar en uitvoerbaar? Welke schakels in het kader van woningverduurzaming kunnen de hypotheekadviseur ondersteunen en wat kan blockchain hierin voor hem betekenen? Dit en meer komt aan de orde tijdens HypoVak Klimaattafel Duurzaam adviseren.

Masterclass 14.00 – 14.45 uur

Duurzaam adviseren geeft energie.
Hoe kunt u uw concurrenten groener af zijn?

Advies over verduurzaming is en wordt een belangrijke behoefte en vraag van uw klanten en een extra toegevoegde waarde van u als adviseur. Van hypotheeklasten naar woonlasten wordt met alle ontwikkelingen een steeds belangrijker uitgangspunt. Het goede nieuws is, dat u geen specialist hoeft te zijn om verduurzaming van de woning mee te nemen in uw adviestraject. Samen met de nieuwe duurzaamheidspropositie van Florius bieden wij u en uw klanten een compleet pakket aan waarmee u als financieel expert een nog belangrijke rol kunt spelen in de financiële toekomst van uw klant. De Energiebespaarders geven u en uw klant inzicht door middel van een toegankelijke tool. En zij kunnen de klant ook volledig ontzorgen in het op maat realiseren van duurzame aanpassingen. In deze masterclass geven wij u nuttige handvatten hoe u dit in uw dagelijkse advisering kunt meenemen en hoe u onderscheidend kunt zijn in de markt.