Nieuws

Masterclasses ronde 1 – 10.00 – 10.45 uur

In de eerste ronde masterclasses kunt u kiezen uit drie masterclasses en de HypoVak Conference die wordt gegeven door ING econoom Anna Dijkman. Aan u de keuze! Wilt u tips en trucs voor een hogere leencapaciteit, of wilt u liever alles horen over het kopen van een woning met een (fiscale) partner met een eigenwoningverleden? Of kiest u voor de ins-and-outs van de nieuwe ASR-hypotheek met een 40-jarige looptijd?

Inschrijven voor de masterclasses (vol = vol)

In deze eerste HypoVak Conference zoomt keynote spreker Anna Dijkman in op de fundamentele drijvers van de woningmarkt en welke trend die laten zien. Een ding staat inmiddels als een huis: het is altijd gekte op de woningmarkt. Of het nu heel goed of heel slecht gaat, het is altijd wat. Als specialist op het gebied van gedragseconomie zal Anna Dijkman tevens ingaan op de gedragseconomische kant: het gedrag van mensen en specifiek hoe zij handelen op de woningmarkt. U zult verrast zijn!

Tips en trucs voor een hogere leencapaciteit

Door te spelen met de hypotheekregels is een hogere hypotheek mogelijk. Tijdens deze masterclass geeft Harrie-Jan van Nunen tips en trucs hoe je gebruik kunt maken van de ruimte in de leennormen en laat hij zien hoe je deze standaard kunt toepassen bij alle aanbieders. Daarnaast zal hij ingaan op een aantal (explain-)situaties, welke je eenvoudig kunt toepassen. Een praktijkgerichte masterclass vol tips en trucs voor de ervaren hypotheekadviseur.

Spreker: Harrie-Jan van Nunen MFP, directeur De Financiële Makelaar

Het kopen van een woning met een (fiscale) partner met een eigenwoningverleden

In deze masterclass bespreekt Rob Timmermans de fiscale gevolgen van het aankopen van een woning door twee (fiscale) partners, waarbij één of beide partners een eigenwoningverleden hebben. Omdat de toepassing van de wettelijke regeling in het algemeen leidt tot onbedoelde leningdelen in box 3, wordt in deze masterclass – aangeboden door Argenta – uitleg gegeven over de wijze waarop fiscaal optimaal de eigenwoningschuld kan worden ingericht. Hierbij wordt met name aandacht besteed aan het goedkeurend besluit van 30 januari 2018 en de mogelijkheden om in een interne draagplichtovereenkomst afwijkende afspraken te maken.

Spreker: Rob Timmermans MFP, directeur Impact Opleiding & Training

De eerste 40-jarige hypotheek van Nederland

We leven in een tijd waarin we gemiddeld langer leven, langer werken en later met pensioen gaan. Waarom zou je dan ook niet langer de tijd nemen om je hypotheek terug te betalen? Met de nieuwe Starters hypotheek van ASR kan dat. In deze Masterclass hoort u de ins-and-outs van deze hypotheek met een 40-jarige looptijd. En ook hoe u deze nieuwe en onderscheidende hypotheek kan adviseren.

Sprekers: Mario Menheere, COO a.s.r. Bank en a.s.r. Hypotheken en Herbert Meinders, ketenmanager a.s.r. Hypotheken

Tags :

LEAVE A COMMENT