Directeur Hypotheken & Consumptief Krediet
Nationale- Nederlanden

Biografie

Monique Sueters (46) studeerde Bedrijfskunde aan de RijksUniversiteit Groningen (1998). Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening zowel op bancair als verzekeringsvlak, in het bijzonder op het gebied van strategie, product management, marketing & communicatie, directe en intermediaire distributie, sales, klantcontact, operations, agile/scrum werken en verandermanagement.

Monique begon haar carrière in de financiële sector bij Postbank (ING), waarna ze de overstap maakte naar WestlandUtrecht en Nationale-Nederlanden Bancair in 2005. Ze werd Directeur Distributie & Verkoop bij Nationale-Nederlanden (NN) in 2010 en was verantwoordelijk voor de transitie van NN van een intermediaire naar een multi-channel organisatie. Vanaf 2013 bouwde ze mee aan het opzetten van NN Bank. Ze integreerde als Directeur Operations & Call de klantcontact en operationele teams van WestlandUtrecht en NN en zorgde in de jaren daarna voor een sterke verbetering van dienstverlening en efficiency door digitalisering van klant- en intermediairprocessen.

Sinds 2017 is Monique als Directeur Hypotheken & Consumptief Krediet bij NN verantwoordelijk voor de strategie, innovatie, commercie, dienstverlening en IT van deze waardeketens. Ze integreerde de Delta Lloyd Bank hypotheken en consumptief krediet activiteiten met die van NN en bouwde samen met haar team de hypotheekactiviteiten van NN de afgelopen jaren verder uit. Ook is Monique bestuurslid bij Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH).