directievoorzitter
a.s.r. Hypotheken

Biografie

Petra Jansen op de Haar (1969) is directievoorzitter van a.s.r. Hypotheken.

Zij studeerde aan de Hoge Hotelschool in Maastricht en studeerde Beleidsgerichte Economie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij behaalde diverse diploma’s aan het NIBE-SVV (opleidingen voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf). Daarnaast volgde zij meerdere leiderschapsprogramma’s.

Petra Jansen op de Haar werkte sinds 1998 bij de Rabobank, waar zij diverse leidinggevende functies heeft bekleed. Van 2007 tot 2012 was zij statutair lid directie Rabobank Arnhem en Omstreken. Vanaf 2013 werkte zij voor Rabobank Nederland waar zij verschillende rollen heeft vervuld waaronder dat van programmamanager en was zij verantwoordelijk voor de opleiding van nieuwe statutair directeuren. Petra Jansen op de Haar is vanaf 1 april 2016 directievoorzitter van a.s.r. bank.

Plenair ochtend sessie 11.30 – 12.10 uur

Klimaattafel Duurzaam adviseren

Naast blockchain is er op het podium van NBC Nieuwegein natuurlijk ook aandacht voor andere onderwerpen die de hypotheekadviseur bezighouden. Zo staat in het ochtendprogramma de Klimaattafel Duurzaam Adviseren geprogrammeerd. De inleidende keynote wordt gegeven door Diederik Samsom.

Als voorzitter van de Klimaattafel Gebouwde omgeving maakt Diederik Samsom deel uit van het overkoepelende Klimaatberaad. Dat is het coördinerend overlegorgaan om tot een nationaal Klimaatakkoord te komen. Na de inleiding neemt de voormalig partijleider van de PvdA en adviseur op het gebied van duurzame energie, plaats aan de HypoVak Klimaattafel Duurzaam adviseren. Daar zal hij, samen met Karin Polman (Florius), Petra Jansen op de Haar (a.s.r. Hypotheken), Mark Zaal (De Energiebespaarders) en Mike Eijmaal (De Hypotheekshop Bomenbuurt), het ontwerp Klimaatakkoord terugbrengen tot de dagelijkse adviespraktijk van de hypotheekadviseur.

Hoe belangrijk wordt het energielabel straks bij de verkoop van een woning? Kan een hypotheekadviseur zijn klanten helpen bij het realiseren van zijn of haar plannen tot verduurzaming van de woning, zonder dat dit extra advieskosten met zich meebrengt? Zijn de door de Klimaattafel Gebouwde omgeving voorgestelde ‘verduurzamingsmaatregelen eigen woning’ in de praktijk financieel haalbaar en uitvoerbaar? Welke schakels in het kader van woningverduurzaming kunnen de hypotheekadviseur ondersteunen en wat kan blockchain hierin voor hem betekenen? Dit en meer komt aan de orde tijdens HypoVak Klimaattafel Duurzaam adviseren.