Desk Accountmanager & Productowner Huurverzekering
Scildon

Masterclass 11.15 – 12.00 uur

De huurder, jouw toekomstige hypotheekklant!

Van alle jongvolwassen huurders wil 70% verhuizen en driekwart daarvan wil gaan kopen. Maar kopen is financieel gezien vaak nu nog niet mogelijk. Ze blijven dus in veel gevallen (particulier) huren tegen een vaak hoge maandlast. Maar de wens voor een koophuis blijft en dus zijn het jouw toekomstige hypotheekklanten. Zou het niet mooi zijn die nu al aan je te binden?

Jouw volgende klant is dus nú nog een huurder. En helaas overlijden huurders net zo vaak als kopers. Ook de financiële gevolgen hiervan zijn even groot. Als de huurwoning met twee inkomens betaalbaar is en één van de partners overlijdt, wat gebeurt er dan? Samen met Edith van Dijk bespreken wij die gevolgen én de oplossingen die je deze consumenten kunt bieden. Edith is Bewindvoerder bij Kredietbank Nederland. In haar eigen woorden staat zij met ‘haar poten in de klei’ en weet ze als geen ander hoe een overlijden van een partner de (financiële) wereld op zijn kop zet. Ze heeft een boeiend verhaal te vertellen. Ontdek samen met Scildon hoe je deze doelgroep kunt helpen en daarmee nu al je toekomstige hypotheekklant aan je kunt binden!

Biografie

Rikkert werkt sinds 2009 bij Scildon en altijd in functies waarin hij nauw contact heeft met de branche en het werkveld. Als Accountmanager weet hij goed wat er speelt volgt de ontwikkelingen op het gebied van ORV nauwgezet. In 2021 participeerde hij in een bottum-up innovatietraject Waaruit de Huurverzekering ontstond. In een volkomen vastgelopen huizenmarkt zijn er steeds meer ‘duurhuurders’ die graag willen kopen, maar niet aan de bak komen. Deze duurhuurder wordt ooit jouw hypotheekklant, maar loopt ondertussen een flink overlijdensrisico. Met de huurverzekering help je én (belangrijk voor jou…) bindt je hem nu al aan jou kantoor