Directeur
Impact Groep

Masterclass | 13.15 – 14.00 uur

DocDigi – powered by Figlo, de nieuwe generatie adviessoftware.

DocDigi is de nieuwste generatie adviessoftware die (écht op de achtergrond) meedenkt met de hypotheekadviseur tijdens het adviesproces voor de klant. De software zorgt ervoor dat geen cruciale informatie ontbreekt, berekent automatisch de fiscaal meest optimale hypotheekconstructies aan de hand van de partnerrelatie en de eigenwoningverledens van de klanten en maakt product- en premievergelijkingen op basis van gewenste kenmerken en voorwaarden. Ook wordt er in DocDigi extra aandacht besteed aan verduurzaming in het adviesgesprek.

In DocDigi worden de gevolgen van het advies in het leven van de klant in beeld gebracht, op basis van het besteedbaar inkomen. Tijdens het adviesgesprek met de klant volgt de software alle vergelijkingen, adviezen en klantkeuzes en legt deze met een druk op de knop vast in een overzichtelijk én voor de klant begrijpelijk (compliant) adviesrapport. DocDigi maakt voor de fiscale en sociale berekeningen gebruik van de krachtige rekenengines van Figlo.

De introductie van de Masterclass wordt verzorgd door Nathan Brouwer (Figlo). Vervolgens laat Rob Timmermans zien waarom dit dé adviessoftware van de toekomst is. DocDigi gaat jou als adviseur veel tijd besparen in de administratieve afhandeling van het advies, zodat je meer tijd overhoudt voor jouw klanten en een nóg betere service kunt verlenen.

Masterclass | 14.15 – 15.00 uur

Voorgenomen wijzigingen in de eigenwoningregeling per 1 januari 2022

Op 31 augustus 2021 heeft de staatssecretaris van Financiën, Hans Vijlbrief, in een Kamerbrief een aantal wijzigingen aangekondigd in de toepassing van de (fiscale) eigenwoningregeling door partners. Deze wijzigingen zijn opgenomen in het wetsvoorstel Overige fiscale maatregelen 2022, dat op Prinsjesdag openbaar werd gemaakt.

Met deze wetswijzigingen wordt toepassing van de bijleenregeling en de aflossingsstand in partnerschapssituaties rechtvaardiger en worden onbedoelde renteaftrekbeperkingen voorkomen. Verder wordt de eigenwoningregeling in situaties van overlijden eenvoudiger gemaakt en wordt een achterblijvende partner niet onnodig geconfronteerd met het eigenwoningverleden van de overleden partner.

In deze masterclass geeft Rob Timmermans uitleg over de aangekondigde wijzigingen en licht hij deze toe met duidelijke praktijkvoorbeelden.

Omdat de maatregelen zeer waarschijnlijk over een paar maanden, op 1 januari 2022, al in werking treden is deze masterclass een must voor elke hypotheekadviseur!

Mogelijk gemaakt door: Achmea

Biografie

Rob Timmermans MFP is directeur van de Impact Groep. Impact Groep bestaat uit de opleidingstak Impact Opleiding & Training, het exameninstituut Impact Examens en het Kenniscentrum Impact Kennis.

Rob is een hooggewaardeerde spreker bij congressen. Hij wordt beschouwd als autoriteit op het gebied van de eigenwoningregeling. De kracht van Rob is het begrijpelijk maken van complexe materie en de praktijkgerichte toepassing van de wet- en regelgeving in de adviespraktijk.