Commercieel Directeur
De Hypotheker

Biografie

Twan Cats is sinds eind 2014 commercieel directeur bij De Hypotheker, marktleider op het gebied van onafhankelijk hypotheekadvies. Samen met WytzeJan de Jong vormt hij het dagelijks bestuur van De Hypothekers Associatie (DHA), de overkoepelende organisatie waarbij alle franchise vestigingen van De Hypotheker zijn aangesloten.

Na zijn studie rechten begon Twan zijn carrière bij KPN. Hier werkte hij o.a. bij Fusies & Overnames en vervulde verschillende managementposities bij de retail en wholesale organisatie. Daarna trad hij als commercieel directeur bij HR softwareleverancier RAET in dienst, een functie die hij als medeoprichter combineerde met een plek in de adviesraad van de mobiele startup ORTEL Mobile. Hierna volgden o.a. advieswerkzaamheden voor het sociale media platform Hyves en andere internet startups. Vanaf 2013 is Twan betrokken bij de Blauwtrust Groep, waar De Hypotheker onder valt.

Rode draad door zijn CV is marketing en sales. Transitie, disruptieve business modellen en digitalisering vormen daarbij terugkerende thema’s. Twan staat bekend om zijn enthousiasme en tomeloze energie. Samen met het commerciële team wil hij De Hypotheker verder ontwikkelen naar een marktleidend platform op het gebied van wonen en leven.

Masterclass 14.00 – 14.45 uur

De koers van De Hypotheker

Tijdens HypoVak 2019 vertelt Twan Cats over de transformatie van De Hypotheker. In 2014 kwamen er nieuwe spelers op de markt, waardoor de markt flink verstoord dreigde te raken. Als marktleider zou De Hypotheker waarschijnlijk de klos zijn van deze disruptie. Tijd om het roer om te gooien dus. Of, zoals hij het zelf omschrijft: “Ons robuuste VOC-schip ombouwen tot een modern, wendbaar Volvo Ocean Race team.” Cats vertelt tijdens de presentatie over de transitie naar een modern, veilig, open source IT-landschap. Ook gaat hij in op de drie nieuwe proposities die ieder een eigen klantfocus, inrichting en tarief hebben. Tot slot werpt hij een blik op de toekomst van De Hypotheker, waarbij de koers vooral bepaald wordt door de klant.