Tijdens HypoVak wordt dit jaar voor het eerst de Groene Lotus Award uitgereikt aan de hypotheekverstrekker die door de advieskantoren wordt gezien als meest vooruitstrevend op het gebied van woningverduurzaming in de breedste zin van het woord. Tot 1 november kan er gestemd worden op de videopitches van de genomineerden.

Op basis van het aantal stemmen dat in het Gouden Lotus Award onderzoek is gegeven in deze rubriek, zijn er vijf genomineerden in de race voor de Groene Lotus Award 2021: ABN Amro, a.s.r., Florius, Vista en Woonnu. Deze geldverstrekkers zijn door de redactie van InFinance uitgenodigd om in een videopitch hun visie op woningverduurzaming te geven, uiteen te zetten wat zij op dat vlak ondernemen en welke ondersteuning zij bieden aan advieskantoren.

Tweede stemronde

Deze presentaties vormen het startsein voor een tweede stemronde die is gestart op 1 oktober en sluit op maandag 1 november om 12:00 uur. De winnaar wordt bepaald op basis van de gegeven stemmen in beide stemrondes. De uiteindelijke winnaar krijgt de Groene Lotus Award op 4 november uitgereikt op het plenaire podium van HypoVak.

Omdat alleen adviseurs een stem kunnen uitbrengen, kunt u alleen stemmen met een zakelijk e-mailadres dat overeenstemt met de kantoornaam. Hiermee is geborgd dat het de adviseur is die de winnaar van de Groene Lotus Award heeft aangewezen.