Ben van der Burg
Ondernemer, tech-specialist

HypoVak

De branche wordt meer en meer data gedreven, zodat de klant op het juiste moment geïnformeerd kan worden in de beheerfase en het adviestraject steeds korter wordt. Toch heerst er onder adviseurs nog wat koudwatervrees om de digitaliserende klant en de digitale mogelijkheden die er al zijn volledig te omarmen. Ondernemer en tech-specialist Ben van der Burg zal op het plenaire podium van HypoVak proberen een deel van die koudwatervrees weg te nemen.
In zijn keynote gaat Ben van der Burg dieper in op de voordelen, nadelen en gevaren van huidige en toekomstige technologische ontwikkelingen, zoals ChatGPT, brondata, etc. Ook de cybergevaren die de adviseur loopt als ondernemer en werkgever komen aan bod.
Ben van der Burg komt altijd goed beslagen ten ijs. Zijn spontaniteit als spreker gecombineerd met zijn actuele, aan de praktijk getoetste kennis en ervaring met online business, maken dat een presentatie van Ben van der Burg van begin tot eind zal boeien en de toehoorders veel stof tot nadenken geeft. HypoVak verandert jouw blik op automatiseren en digitaliseren!

Biografie

Ondernemer en topsporter
Voordat Ben van der Burg zijn successen boekte als IT-ondernemer, was hij van 1986 tot 1991 een succesvol langebaanschaatser. Een jaar voordat hij vanwege een blessure moest stoppen, pakte Van der Burg in 1990 tot ieders verrassing het zilver op de WK Allround in Innsbruck, achter Johann Olav Koss die het goud won. In datzelfde jaar won hij ook de IJsselcup.
Na zijn korte maar felle schaatscarrière gaat Ben van der Burg Nederlandse Taal- en Letterkunde studeren, schrijft hij columns en treedt op als presentator en commentator bij Eurosport. In het programma Peptalk van BNN Radio verrast ondernemers met originele observaties en invalshoeken. Hij is eveneens regelmatig als tech-specialist te gast in het televisieprogramma Vandaag Inside op SBS6.
Ook als ondernemer is Ben van der Burg succesvol. Na actief geweest te zijn binnen diverse startups, verbindt hij zich als Commercieel Directeur aan Triple IT, een onderneming die zich specialiseert in mobile telefonie. Daarvoor werkte Ben in zowel Nederland als Japan voor de internationale provider Vodafone en bij het online advertentiebureau WebAps.