business development director
Calcasa

Masterclass 11.15 – 12.00 uur

Leuk huis! Maar wat is het verduurzamingspotentieel? Hoe helpt u uw klanten dit te benutten?

Een energielabel lijkt steeds belangrijker te worden. Een relatief hoog energielabel vermeerdert de waarde van de woning en door te verduurzamen kan het wooncomfort verhoogd en de energielasten verlaagd worden.

Welke huizen hebben een hoog verduurzamingspotentieel en welke klanten hebben een hoge bereidheid om de woning te verduurzamen? Bob Dankbaar van Calcasa geeft inzicht in het potentieel op basis van de data, zoals overwaarde, prijsklasse, woningtype en regio. Neriman Polat van a.s.r. geeft tips over hoe u een effectief gesprek kunt voeren met uw klant over het verduurzamen van de woning. Zij geeft inzichten over de manier waarop consumenten naar verduurzaming en het financiële plaatje kijken en hoe u dit het beste kunt presenteren. Deze tips en inzichten zijn gebaseerd op een recent onderzoek door Milieu Centraal en helpen u om het verduurzamingspotentieel optimaal te benutten. Na deze masterclass kunt u inschatten bij welke klanten het onderwerp verduurzaming niet mag ontbreken in het adviesgesprek en hoe u de klant helpt om daar de juiste financiële keuzes in te maken.

Deze masterclass wordt aangeboden door a.s.r. 

Biografie

Bob Dankbaar heeft ruime ervaring als taxateur en vastgoedadviseur en is sinds 2021 werkzaam bij Calcasa. Binnen Calcasa houdt hij zich met name bezig met data-applicaties en de ontwikkeling van nieuwe dienstverlening, onder meer in het hypotheekproces. Calcasa is een technologiebedrijf gespecialiseerd in het automatisch waarderen van woningen en het verschaffen van inzicht in de woningmarkt. Naast het automatisch waarderen van woningen heeft Calcasa in 2021 de Desktop Taxatie geïntroduceerd. Met een Desktop Taxatie kunnen klanten beter en sneller worden geholpen.