Op het digitale plenaire podium van HypoVak verzorgt hoogleraar en woningmarktexpert Peter Boelhouwer vandaag de inleiding bij de paneldiscussie over ‘The New Generation Hypotheken’. Sluit het huidige productaanbod nog wel aan bij de ontwikkelingen en de vraag op de Nederlandse woningmarkt?

Peter Boelhouwer zal op basis van de cijfers uit het laatste kwartaal, de meest recente woningmarktinformatie en door de achtergronden van de koopprijsontwikkeling te belichten, een voorzichtige blik in de toekomst werpen. Daarnaast zal hij ingaan op de tijdens Prinsjesdag aangekondigde maatregelen (overdrachtsbelasting bijvoorbeeld) en welke gevolgen die hebben voor de woningmarkt. Welke doelgroepen verdienen nog meer extra aandacht en waar is er verder behoefte aan op de woningmarkt, en tot slot, sluit het huidige productaanbod hypotheken aan bij die behoefte?’

Paneldiscussie

Na de inleiding van Peter Boelhouwer start een paneldiscussie waarin de conclusies van Peter Boelhouwer centraal staan. Naast Boelhouwer nemen deel aan dit gesprek: Monique Sueters, directeur Hypotheken & Consumptief Krediet bij Nationale-Nederlanden Bank en Menno Luiten, Commercieel Directeur van De Hypotheker.