Met de keuze voor de Midden Nederland Hallen in Barneveld maakt HypoVak in 2024 voor het vierde jaar op rij een groene keuze. Midden Nederland was bij de opening namelijk het eerste energieneutrale evenementencomplex van Nederland. De locatie aan de A1/A30 is vanuit alle windrichtingen ook nog eens goed bereikbaar.

Bij de bouw van het complex zijn duurzame materialen en zeer goede isolatie gebruikt. Daarnaast is de gehele locatie voorzien van LED-verlichting. Dankzij de warmte- en koudeopslag kan de warmte van de zomer worden gebruikt om het pand ’s winters te verwarmen, en de winterkou houdt het pand koel in de zomer. De op het dak aangebrachte 1.650 zonnepanelen leveren stroom op die vergelijkbaar is met de energiebehoefte van 33 huishoudens. Vanzelfsprekend is het ruime eigen parkeerterrein voorzien van laadpalen voor elektrische auto’s.

Spectaculaire upgrade

Het complex van de Midden Nederland Hallen heeft het afgelopen jaar een spectaculaire upgrade gekregen, met 15.000 extra m2 aan mogelijkheden voor zakelijke events. Het eerste dat je op 10 oktober zal opvallen is The Green House, die naast de bestaande hal is verrezen. Deze kas was in 2022 de eyecatcher van de Floriade in Almere en is geïnspireerd op een iconische kas die in 1850 werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling in Londen. Met een top van 14 meter is het de hoogste kas van Nederland. De kas fungeert als entree voor de musical 40-45, welke vanaf september 2024 in première zal gaan. Na maanden hard werken is onlangs de theaterhal, welke pal naast de Midden Nederland Hallen staat, opgeleverd. In de bestaande hal – waar HypoVak wordt gehouden – worden een aantal nieuwe masterclassruimtes toegevoegd, voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van klimaatbeheersing en presentatie.

Midden Nederland Hallen
Thorbeckelaan 123
3771 ED Barneveld