In een competitieve hypotheekmarkt richtte NIBC Direct zich bewust op het nog verder intensiveren van de samenwerking met het intermediair. Die strategie wordt beloond met een Gouden Lotus Award Hypotheekverstrekker 2022.

“Zoals een ambachtsman zijn product benadert, zo benaderen wij hypotheken”

Het is de eerste keer dat NIBC Direct zich de beste hypotheekverstrekker van het jaar mag noemen. “We zijn met label NIBC Direct sinds 2013 actief op de hypotheekmarkt”, blikt Richard Leijnse (commercieel verantwoordelijk voor hypotheken binnen NIBC) terug. “In die periode hebben we een aantal mooie oplossingen op de markt gebracht en hebben we hard gewerkt om onze dienstverlening zo naadloos mogelijk op die van het intermediair aan te laten sluiten. Onderhuids leefde bij ons de stille wens om dat bekroond te zien worden met een Gouden Lotus Award. Als je dan hoort dat je daadwerkelijk gewonnen hebt, komt er een trots gevoel in mij naar boven.”

Enorm competitief

De hypotheekmarkt is het afgelopen jaar enorm competitief geworden. Er wordt veel geconcurreerd op prijs en product. Leijnse: “Het onderscheid van NIBC Direct ligt met name op het vlak van betrouwbaarheid, toegankelijkheid en persoonlijkheid. Hiermee koesteren en versterken we onze partnerships met intermediairs. Via een intermediary intimacy-programma werden tal van processen, proposities en communicatie onder de loep genomen. Dat programma liep niet alleen binnen NIBC maar ook bij de serviceproviders met wie wij nauw samenwerken.”

Vakidioten

“In dit programma gaat het niet alleen om harde aspecten zoals product, proces en snelheid, maar ook om mensen, kennis en cultuur. Zoals een ambachtsman zijn product benadert, zo benaderen wij hypotheken. Bij NIBC werken vakidioten die begaan zijn met één van de grootste en belangrijkste financiële beslissingen die een consument in zijn leven neemt. We willen van betekenis zijn voor de klanten, onze partners en medewerkers. En als we samen een bijdrage kunnen leveren om woonwensen te realiseren, dan is er in onze ogen weinig mooier dan dat.”

Foto: v.l.n.r.: Remco Offers, Ronald Klapwijk, Richard Leijnse en Alex Klein, hoofdredacteur van InFinance

Lees hier het hele artikel in de e-InFinance gewijd aan de Gouden Lotus Awards 2022