Siska Danhoff van Lamberink Financieel Adviseurs uit Assen is op HypoVak gekozen tot de meest inspirerende adviseur van Nederland 2023.

Tijdens deze tweede editie van de verkiezing gaf Sitske Mauritsz, Directeur Hypotheken & Consumptief Krediet bij Nationale-Nederlanden Bank, aan dat “het belangrijk is om inspirerende verhalen met elkaar te delen. De podcast van Siska toont concrete initiatieven die bij klanten en adviseurs tot enthousiasme leiden.”

Oordeel van de vakjury

Het thema van de verkiezing was dit jaar de verbreding van hypotheekadviseur naar duurzaam financieel woonadviseur. Aandacht voor woningverduurzaming was een belangrijk onderdeel bij de beoordeling van de inzendingen. Hans Buursink (links op de foto), Domein Lead Hypotheken & Consumptief Krediet Nationale-Nederlanden, zegt hierover: “De podcast van Siska is voor adviseurs een stimulans om met initiatieven op het gebied van woningverduurzaming aan de slag te gaan. Deze initiatieven zullen zeker bijdragen aan een hogere bereidheid van klanten om te verduurzamen.” De jury bestond dit jaar uit hoofdredacteur InFinance Alex Klein, directeur Insver Kees Dullemond en Sitske Mauritsz en Hans Buursink namens Nationale-Nederlanden Bank.

Van hypotheekadviseur naar duurzaam financieel woonadviseur

Nationale-Nederlanden ziet dat de veranderende markt het noodzakelijk maakt voor adviseurs om breder te kijken dan alleen de hypotheek. Verbreding van het adviesmodel, bijvoorbeeld met advisering op het gebied van woningverduurzaming of met (woon)verzekeringen, is volgens de bank een goede oplossing. Daarom is NN Bank dit jaar bewust op zoek gegaan naar adviseurs die vooroplopen in de transitie van hypotheekadviseur naar duurzaam financieel woonadviseur. “Deze adviseurs vormen een inspiratiebron voor hun collega-adviseurs. En inspiratie is nodig om iedere dag beter te worden”, aldus Buursink.

Een zekere toekomst door verbreding adviesmodel

Sitske Maurits: “Adviseurs zijn voor ons belangrijke business partners. Daarom ondersteunen wij die transitie van hypotheekadviseur naar duurzaam financieel woonadviseur. Dat doen we door niet alleen een breed productenpalet op het gebied van wonen te bieden, maar ook met kennis en informatie. En dus ook door inspirerende initiatieven een podium te geven.”

Inspiratiepodcasts

Uit alle inzendingen waren vier adviseurs genomineerd voor de titel. Zij mochten ieder een professionele podcast opnemen, waarin ze vertellen hoe zij in een veranderende woningmarkt hun dienstverlening verbreden en wat hun aanpak daarbij is. Ook delen ze welke uitdagingen ze tegenkomen en hoe ze die oplossen. Hun verhalen zijn bedoeld om andere adviseurs te inspireren, zodat die (extra) handvatten krijgen om ook hun klanten breder te helpen. En, niet onbelangrijk, om zelf ook klaar zijn voor de toekomst. De podcastverhalen zijn te beluisteren op nn.nl/inspiratieverhalen.