In de masterclass ‘Leuk huis! Maar wat is het verduurzamingspotentieel? Hoe helpt u uw klanten dit te benutten?’ geeft Bob Dankbaar van Calcasa de HypoVak-bezoeker inzicht in het verduurzamingspotentieel op basis van de data, zoals overwaarde, prijsklasse, woningtype en regio.

Een energielabel lijkt steeds belangrijker te worden. Een relatief hoog energielabel vermeerdert de waarde van de woning en door te verduurzamen kan het wooncomfort verhoogd en de energielasten verlaagd worden. In deze masterclass kom je erachter welke huizen een hoog verduurzamingspotentieel hebben en welke klanten een hoge bereidheid hebben om de woning te verduurzamen.

Inzichten en tips

Naast de inzichten in het verduurzamingspotentieel die je krijgt van Bob Dankbaar van Calcasa, geeft Neriman Polat van a.s.r. tips over hoe je een effectief gesprek kunt voeren met de klant over het verduurzamen van de woning. Zij geeft inzichten over de manier waarop consumenten naar verduurzaming en het financiële plaatje kijken en hoe je dit het beste kunt presenteren.

Deze tips en inzichten zijn gebaseerd op een recent onderzoek door Milieu Centraal en helpen de adviseur om het verduurzamingspotentieel optimaal te benutten. Na deze masterclass kun je inschatten bij welke klanten het onderwerp verduurzaming niet mag ontbreken in het adviesgesprek en hoe je de klant helpt om daar de juiste financiële keuzes in te maken.

De sprekers

Bob Dankbaar

Bob Dankbaar

Bob Dankbaar is business development director bij Calcasa. Hij heeft ruime ervaring als taxateur en vastgoedadviseur en is sinds 2021 werkzaam bij Calcasa. Daar houdt hij zich met name bezig met data-applicaties en de ontwikkeling van nieuwe dienstverlening, onder meer in het hypotheekproces.

Calcasa is een technologiebedrijf gespecialiseerd in het automatisch waarderen van woningen en het verschaffen van inzicht in de woningmarkt. Naast het automatisch waarderen van woningen heeft Calcasa in 2021 de Desktop Taxatie geïntroduceerd.

Neriman Polat

Neriman Polat

Neriman Polat is al jaren werkzaam in de hypotheekwereld en heeft in verschillende functies een ruime ervaring opgedaan met de wensen van de consument, het intermediair en de belegger.

Op dit moment is Neriman Polat bij a.s.r. werkzaam als manager Hypotheken Funding & Distributie. Het is haar missie om zo veel mogelijk drempels weg te nemen of te verlagen die woningverduurzaming in de weg staan.

 

Deze masterclass wordt aangeboden door: a.s.r.