Jungo verbindt via haar platform particuliere investeerders met hypotheekklanten. Aegon neemt als investeerder 80% van iedere hypotheek voor haar rekening, particuliere investeerders de resterende 20%. Bij een geslaagde crowdfundcampagne ziet de huizenkoper de geoffreerde lage rente met nog eens 0,20% dalen.

Jungo is een initiatief van IT-bedrijf Topicus en is in 2015 opgericht. Begin 2018 nam Aegon een belang in Jungo en sinds de tweede helft van 2018 is het mogelijk een Jungo hypotheek af te sluiten.

Onbekend maakt onbemind

Investeren in Nederlandse hypotheken was voorheen voorbehouden aan grote investeerders en pensioenfondsen, dankzij Jungo kunnen nu dus ook kleine investeerders de woningmarkt op. Hypotheekadviseurs die crowdfunding associëren met ‘ingewikkeld’ en ‘extra werkzaamheden’ wil commercieel directeur Menno Luiten, vooral geruststellen: “Het product wijkt in de basis niet af van andere hypotheken. Voor al het overige voert Jungo de regie over het gehele proces. Op HypoVak vertellen je alles over Jungo en delen we graag onze ervaringen. Ervaar zelf de kansen die deze hypotheek u en uw klanten te bieden heeft door u in te schrijven voor onze masterclass.”

Gouden Lotus Awards

Advieskantoren nomineerden Jungo voor twee Gouden Lotus Awards. In de categorie beste nieuwkomer en in de categorie meest innovatieve hypotheekproduct. De winnaars worden dinsdag 28 mei tijdens het plenaire ochtendprogramma van HypoVak bekendgemaakt.