Voor het thema ‘The New Generation Diensten’ gaat dagvoorzitter Sander Schimmelpenninck in een talkshowsetting het gesprek aan met HDN, Ockto en Figlo, drie partijen die samen een breed spectrum aan diensten voor de hypotheekmarkt vertegenwoordigen. Partijen die met elkaar gemeen hebben dat zij deze diensten samen met andere marktpartijen ontwikkelen, waardoor draagvlak wordt gecreëerd.

Dinsdag 27 oktober | 10.00 – 11.00 uur  | Plenair 

Deelnemers aan dit gesprek zijn Reinier van der Heijden, directie HDN, Gert Vasse Account Director bij Ockto en Nathan Brouwer, Enterprise Account Executive bij Figlo. HDN versnelt in samenwerking met de 54 aangesloten leden de hypotheekketen, maar doet dit steeds vaker ook in kleinere formaties. Voorbeelden hiervan zijn de Arbeidsmarktscan, Inkomensbepaling loondienst, HDN-notaris-bericht en Brondata-ontsluiting. Ook brondata-ontsluiter Ockto maakt met haar diensten en innovaties het werk van de adviseur en geldverstrekker steeds een stukje sneller en betrouwbaarder. De eerste geldverstrekkers valideren de hypotheekaanvraag al op basis van de data die is opgehaald via de Ockto Brondata Service. Hierdoor hoeven verschillende documenten niet meer handmatig te worden aangeleverd door het intermediair. Eerder dit jaar heeft Ockto een PDS2-vergunning gekregen. Dit geeft adviseurs en andere partijen binnen de hypotheekketen vele nieuwe mogelijkheden. De rekenkern van Figlo komen we in steeds meer toepassingen tegen die het intermediair gebruikt.

HypoVak 2020

Producten en diensten veranderen door nieuwe inzichten, veranderende klantbehoeften, maatschappelijke trends en wet- en regelgeving. Adviseurs bedienen verschillende generaties consumenten, waarbij elke generatie klanten eigen wensen en behoeften hebben. Maar ook onder intermediairs zijn verschillende generaties actief met eigen ideeën over de beroepsgroep. Dit dynamische speelveld staat centraal tijdens HypoVak ‘The new generation’ online in de week van 26 t/m 30 oktober.

The New Generation thema’s

De vijf thema’s die tijdens de 17e editie van HypoVak centraal staan zijn: The New Generation Hypotheken, The New Generation Diensten, The New Generation Hypotheekadviseurs, The New Generation Hypotheekadvies en The New Generation Consumenten. Bekijk hier het HypoVak programma 2020.