Tijdens zijn nieuwe theatertour relativeert Maarten van Rossem de ‘hysterische berichtgeving’ rondom het nieuws. Op het plenaire podium van HypoVak relativeert hij op zijn bekende wijze de problemen op de woningmarkt én steekt hij ook zijn mening over de hypotheekadviseur niet onder stoelen of banken.

Maarten van Rossem heeft zo zijn eigen kijk op de problemen die de woningmarkt vandaag de dag kent en de oplossingen die daarvoor nodig zijn. Is er geleerd van eerdere crises? Het beeld dat Van Rossem heeft van de hypotheekadviseur was door een eigen ervaring uit het verleden minder positief, maar die mening heeft hij onlangs kunnen bijstellen dankzij de hypotheekadviseur van zijn dochter.

Is de toevoeging van een minister van Wonen aan het kabinet een meerwaarde voor de in het slot gevallen woningmarkt? Is het bouwen van appartementen nu wel zo slim als straks de babyboomers bij bosjes omvallen? Van Rossem vindt ook daar iets van, al valt hij zelf net buiten deze generatie. Zijn generatie behoord dan weer wel samen met die van de babyboomers tot de protestgeneratie. Met Maarten van Rossem heeft HypoVak de afsluiter waarvoor je gegarandeerd blijft zitten!

Kredietcrisis

Prof. dr. Maarten van Rossem geeft regelmatig commentaar op politieke en culturele kwesties voor radio en televisie. Door het Historisch Nieuwsblad werd Van Rossem gekozen tot ‘historicus van het jaar 2003’. Hij is daarnaast geen onbekende op de televisie en is vaak te zien bij diverse talkshows. Ook is hij het enige jurylid van de ‘De Slimste Mens’. Verder heeft Van Rossem zijn eigen magazine ‘Maarten!’ en schreef hij diverse boeken. Hij ontleedt de kredietcrisis in zijn werk ‘Kapitalisme zonder remmen’, waar hij vaststelt dat de financiële wereld daar niets van heeft geleerd.