De Groene Lotus Award wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De genomineerden zijn: ABN Amro, ASR, Florius, Obvion, Lot Hypotheken en Woonnu. In de tweede stemronde kan het intermediair de genomineerden op inhoudelijke aspecten beoordelen.

De tweede stemronde is op 1 augustus van start gegaan en sluit op 10 september. De genomineerde geldverstrekkers worden vervolgens door de redactie van InFinance uitgenodigd om voor een jury hun visie op woningverduurzaming te geven, uiteen te zetten wat zij op dat vlak ondernemen en welke ondersteuning zij bieden aan advieskantoren. De winnaar wordt bepaald op basis van de gegeven stemmen in de tweede stemronde en het juryrapport. Alleen financieel advieskantoren in Nederland kunnen hun stem uitbrengen. Daarom kan er alleen gestemd worden met een zakelijk e-mailadres dat overeenstemt met de kantoornaam.

Genomineerd door de adviseur

Advieskantoren hebben in het onderzoek Gouden Lotus Awards 2022 kunnen aangeven welke hypotheekverstrekker zij het meest vooruitstrevend vinden op het gebied van woningverduurzaming, in de breedste zin van het woord. Op basis daarvan zijn de vier geldverstrekkers met de meeste stemmen geselecteerd. Om ook de nieuwkomers een kans te geven hun verhaal te doen voor de jury, zijn hieraan de nummers één en twee uit de categorie ‘Nieuwkomer < 3 jaar’ toegevoegd. In totaal zijn er dus zes genomineerden die dit jaar kans maken op de Groene Lotus Award.

Uitreiking tijdens HypoVak

In tegenstelling tot de Gouden Lotus Awards die inmiddels zijn uitgereikt aan de winnaars, kent de Groene Lotus Award een tweede stemronde en een jurybeoordeling. De uiteindelijke winnaar krijgt de Award op 6 oktober uitgereikt op het plenaire podium van HypoVak.