Donderdag wordt op het plenaire podium van HypoVak de ‘Groene Lotus Award 2023 Hypotheekverstrekker’ uitgereikt. De genomineerden in deze categorie hebben eerder deze maand een pitch voor de vakjury gehouden. Na afloop van de jurypitch vingen we a.s.r., Florius en Obvion op (video).

De Groene Lotus Award wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Advieskantoren hebben in het onderzoek Gouden Lotus Awards kunnen aangeven welke hypotheekverstrekker zij het meest vooruitstrevend vinden op het gebied van woningverduurzaming, in de breedste zin van het woord. In tegenstelling tot de Gouden Lotus Awards kent de Groene Lotus Award ook een jurybeoordeling.

De genomineerden over hun pitch:

 

Juryleden

De genomineerde geldverstrekkers zijn door de redactie van InFinance uitgenodigd om voor een jury hun visie op woningverduurzaming te geven, uiteen te zetten wat zij op dat vlak ondernemen en welke ondersteuning zij bieden aan advieskantoren. De twee winnaars (categorieën Hypotheekverstrekker en Nieuwkomer) worden bepaald op basis van het juryrapport.

De jury van de Groene lotus Award 2023 bestaat uit:

Peter Boelhouwer, woningmarktexpert en hoogleraar Huisvestingssystemen aan de TU Delft;
Michel Ligtlee, beleidsadviseur en financieel expert bij Vereniging Eigen Huis;
Martin Hagedoorn, Manager Product & Business Expertise bij Ingage Franchise (De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Hypokeur);
Jennifer op ’t Hoog, Directeur HDN (Hypotheken Data Netwerk);
Joost Grijsen, Performance Marketeer bij De Energiebespaarders.