Hypotheken voor senioren staan niet per definitie op het netvlies van de senioren zelf, maar ook niet van het intermediair. Reden voor ABN Amro om het intermediair daarbij te ondersteunen. “Als je weet dat 25% van de Nederlandse huizenbezitters 65-plus is, en nog eens 11% 75-plus, dan weet je dat het een interessante doelgroep is”, zegt Mark Groenendijk, manager Intermediaire Distributie bij ABN Amro.

“Wij onderscheiden eigenlijk twee doelgroepen senioren met een leeftijd vanaf 67 jaar en pre-senioren met een leeftijd tien jaar voor pensioendatum, dus vanaf 57 jaar ongeveer”, zegt Groenendijk. “Bij deze twee groepen kunnen een aantal zaken spelen. Vaak hebben ze een niet al te grote hypotheek, willen ze graag hun kinderen helpen om een start te maken op de woningmarkt, hun huis verduurzamen, of een meer levensbestendige woning. Soms willen ze ook een bijzondere financiële uitgave doen. En dan blijkt dat hun geld vast zit in stenen. Bij het intermediair zit deze doelgroep niet direct voor de bril en veel consumenten denken dat niets mogelijk is.”

Lees hier het hele interview met Mark Groenendijk in de HypoVak beursspecial